En del av

Charlotte Kallas stora lycka – är gravid

24 feb, 2023 
Simon Nilsson Larsson
Charlotte Kallas stora lycka – är gravid
Charlotte Kalla och Fredrik Karström väntar barn.
Skidlegendaren berättar om de glada nyheterna på Instagram.
Annons
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriärBrand logo
Se 3 ögonblick vi minns från Charlotte Kallas karriär

En av vår tids största idrottare, Charlotte Kalla, vann under sin karriär tre OS-guld, tre VM-guld och tilldelades Jerringpriset som den första svenska skidåkaren att vinna Tour de ski.

Och nu kommer en ny stor seger för henne – hon ska nämligen bli mamma.

“Om allt går bra kommer sommaren 2023 innebära mitt livs största förändring. Vi ska bli föräldrar!”, skriver hon på Instagram och delar en bild på en skylt med orden “Ny skidåkare i stan sommaren 2023”.

Charlotte Kalla: “En dröm jag längtat efter att få uppleva”

Skidlegendaren har tidigare berättat att hon gärna vill bli mamma, men att hon varit orolig för att det kan bli svårt att bli gravid med tanke på hur hårt hon har pressat sin kropp för att nå framgångarna under karriären som hon avslutade förra året.

Annons

– Det är inget du kan ta för givet, oavsett om du är elitidrottare eller inte. Det pratas inte så mycket om det här – men det är vanligare än man tror, har hon sagt till Expressen.

I instagraminlägget berättar hon att de verkligen sett fram emot att få ett litet barn till familjen

“Vi är glada, förväntansfulla och lyckliga även om det fortfarande känns väldigt overkligt! Ett steg i taget mot något otroligt efterlängtat, en dröm jag längtat efter att få uppleva!”, skriver hon och berättar vidare om sitt mående.

“Jag har mått bra hela tiden och det känns speciellt att få dela den här hemlisen med er redan nu!”, skriver Charlotte Kalla, som också är aktuell i nya säsongen av Let's dance som början 18 mars.

Fredrik Karström är Charlotte Kallas pojkvän

2019 gick Charlotte Kalla ut och berättade att hon träffat kärleken i mäklaren Fredrik Karström, 34.

– Det är inget vi smyger med utan vi visar oss öppet på stan, det har vi gjort från första början, sa hon till Dagens nyheter då, men har sedan dess varit tystlåten när det kommer till relation.

– Vi har det bra, men jag vill inte berätta mer än så om mitt privatliv, lät hon meddela strax för Aftonbladet efter avslöjandet.

Foto: TT

Äldsta syskonet? Se 4 vanliga saker som tas upp i terapinBrand logo
Äldsta syskonet? Se 4 vanliga saker som tas upp i terapin
Annons