En del av

Dubbelnamn till pojke och flicka – 22 fina exempel

13 nov, 2020 
Lovisa Svedlund
Letar du barnnamn till din lilla knodd? Dubbelnamn kan verkligen ge en unik och fin karaktär! Här är 22 fina exempel att inspireras av.
Annons
Kändisbarn på bokstaven ABrand logo
Kändisbarn på bokstaven A

Dubbelnamn har varit ganska ovanligt att ge sitt barn i början av 2000-talet men börjar definitivt komma tillbaka igen. Kanske är det inte de klassiska varianterna från 50-talet som återkommer riktigt än – men dubbelnamn i mer modern tappning ser vi allt mer.

Att hitta ett perfekt namn till sin nyfödda kan ta lite tid.

Men vill man ha ett dubbelnamn kan det verkligen bli bedårande när man finner den där perfekta kombinationen – så otroligt mycket personlighet som kan rymmas i ett sådant namn.

22 fina dubbelnamn

Här listar vi några riktigt fina dubbelnamn att ge till en liten knodd. Många av dem klingar modernt men inte sällan med inslag även av äldre namn.

Framförallt på pojksidan är det fortfarande de äldre namnen som hänger kvar, medan det på flicksidan finns några nya trender.

– Namn som Anna-Lisa, Anna-Clara och Maj-Lis börjar dyka upp, men trendigast är att addera ett ”-li” eller ”-lo” – till exempel Ida-Li och Emma-Lo. säger namnforskaren Katharina Leibring på Institutet för språk och folkminnen till Femina.

Fina dubbelnamn till flickor

Anna-Clara

Anna-Stina

Maj-Lis

Hedda-Maria

Ida-Lova

Kajsa-Stina

Alba-Lo

Maja-Li

Ilse-Lill

Erna-Marie

Ida-Li

Fina dubbelnamn till pojkar

Karl-Axel

Carl-Johan

Nils-Petter

Nils-Erik

Frans-Artur

Karl-Adrian

Karl-Oskar

Sven-Bertil

Carl-Folke

Nils-Olof

Nils-Eivin

Foto: TT

Annons