En del av

Gravid Kenza Zouiten Subosic om planerna för barnnamnet

15 jan, 2021 
AvElin Jonsson
Kenza Zouiten Subosic
Med mindre än 50 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum verkar det som att Kenza Zouiten Subosic och maken Aleks ännu inte bestämt sig för något namn till sin andra son. Men Kenza slår fast att det nog är hon som har det slutgiltiga ordet!
Annons

Gravida Kenza Zouiten Subosic väntar sitt andra barn tillsammans med maken Aleks, och just nu är hon inne i vecka 34 med beräknat förlossningsdatum 1 mars. Sedan tidigare har Kenza och Aleks lille sonen Nikola, som kom till världen sommaren 2019 – och i mars blir han storebror åt en liten pojke.

8 Svenska kändisars namn på sina barn att inspireras avBrand logo
8 Svenska kändisars namn på sina barn att inspireras av

Så gick namn-tankarna med Nikola

Kenza och Aleks valde att hålla namnplanerna på första sonen Nikola hemliga, men det var inte så att de heller helt bestämt sig innan Nikola kom till jorden. Men när Kenza annonserade första sonens födsel stod det klart:

”Klart han är en liten Nikola! Nikola Moulay Subosic. Hans arabiska andranamn – uttalas ”Mouley” – är efter min bror Moulay Ali”, skrev Kenza strax efter Nikolas födsel på sin blogg.

Annons

En sak som både Aleks och Kenza hade med sig in i sina namnplaner gällande Nikola var att hans namn skulle spegla olika nationaliteter:

– Så som tankarna har gått hos oss har det varit att vi vill antingen ha ett internationellt namn, som funkar både i Sverige och internationellt. Inte ett svenskt namn. Eller så vill vi ha ett serbiskt namn som passar med barnets serbiska efternamn. Jag vill ha arabiskt mellannamn på bebisen. För även om barnet bara kommer bli kvarts marockan, halvserb och kvarts svensk så vill jag ändå få in något av mitt ursprung också, förklarade Kenza i sin podcast Kenza & Dani – när livet händer innan Nikolas födsel.

Vad ska lillebror få heta?

Så hur går namn-tankarna med bebis nummer två för makarna Kenza och Aleks? Än så länge avslöjar det likt förra gången – inte alls mycket. Men man kan väl anta att tankebanorna inte är helt olika från förra gången. Att de möjligen vill ha ett namn som funkar internationellt – eller ett serbiskt namn...

Det enda som Kenza avslöjar nu, är att hon till största del sitter på makten för att avgöra namnet på sonen som förväntas komma i början på mars.

– Val av namn är under diskussion. Jag måste nog övertala lite mer för Aleks är inte helt såld på mitt förslag. Men jag tänker att min röst väger tyngst, säger Kenza utan att avslöja mer i en intervju med magasinet Mama.

Foto: TT/Instagram

Annons