En del av

Gravida Josefin Dahlberg om risken att föda i bilen eller i hemmet

01 mar, 2022 
https://image.motherhood.se/ELE-kvadrat-Logotyp.jpg.jpg?imageId=3957470&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Saga Pettersson
AvSaga Pettersson
När Josefin Dahlberg födde dottern Mio i oktober 2020 gick det rekordfort. Något som gör att hon nu under sin andra graviditet är nervös över att inte hinna ta sig till sjukhus innan förlossningen sätter igång, berättar hon i en intervju med mama.
Annons
Josefin Dahlberg och Josef Fares kärlekssaga
Josefin Dahlberg och Josef Fares kärlekssaga

Josefin Dahlberg och Josef Fares är föräldrar åt ettåriga dottern Mio, och i april är det beräknat att Mios lillasyster Zoe ska komma till världen.

”Mio klappar på lillasyster/lillebror som tydligen var väldigt taggad på att komma och joina familjen. Så tacksam och lycklig!!!” skrev Josefin i ett urgulligt Instagram-inlägg där Mio klappar på hennes gravidmage, när hon först berättade att familjen väntade tillökning.

Nervositeten inför andra förlossningen

När Mio föddes gick det otroligt snabbt. Från första värken till att dottern var ute tog det två och en halv timme, något som nu gör att hon är en aning nervös över att inte hinna fram till sjukhuset innan lillasyster vill kika ut.

I en intervju med mama berättar hon nu om barnmorskans uppmaning till Josefin på grund av den tidigare snabba förlossningen.

Annons

– Så min barnmorska har sagt att jag MÅSTE åka in så fort jag känner minsta lilla. Vilket så klart gör mig lite nervös över att jag kanske kommer föda hemma eller i bilen.. Men jag är ganska lugn i mig själv och nu har vi flyttat så jag bor supernära sjukhuset, så jag tror det är lugnt! säger hon och tillägger:

– Jag känner ingen oro men kanske lite nervös över att jag skulle föda på vägen till sjukhuset… Vore ju skönt att hinna in och hinna ta av sig ytterkläderna den här gången hehe…

”Förmodligen lär det gå lika fort igen"

Den snabba förlossningen med dottern Mio gör också att hon nu har svårt att veta vad hon har att vänta under sin andra förlossning.

– Jag hoppas jag kan föda vaginalt igen, sist hann jag inte få bedövning eller välja vilken position jag ville vara i för allt fick så fort. Och förmodligen lär det gå lika fort igen, säger hon till mama men påpekar att hon får ta det som det kommer.

Foto: Instagram

Annons
Innehåller reklamlänkar