En del av

Gravida Lisa Jönsson kritiseras för att hon skaffar barn utan partner

16 dec, 2020 
AvSaga Pettersson
Lisa Jönsson
Tv-profilen Lisa Jönsson blev gravid efter en tillfällig relation. Hon har valt att behålla barnet, och pappan har valt att inte finnas med i bilden. Lisas beslut möter nu inte bara kärlek – utan också kritiska röster.
Annons
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minnsBrand logo
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minns

Lisa Jönsson är känd från svenska realityserierna Ex on the Beach och Paradise Hotel, och förra veckan gick hon ut med att hon väntar sitt första barn – och att pappan till barnet valt att inte vara med i bilden. Hon blev gravid efter en tillfällig relation. För Lisa som länge drömt om att bli mamma, och som dessutom varit orolig över sin fertilitet, var beslutet att behålla barnet inte svårt.

”Ni som följt mig ett tag vet att jag varit orolig över min mens och fertilitet ganska länge. Jag har mens ungefär tre gånger per år istället för tolv, vilket tyder på att allting inte står helt rätt till”, förklarar Lisa i ett inlägg på Instagram.

Trots att gratulationer strömmat in har Lisa också möts av en hel del kritik kring att hon valt att behålla barnet – eftersom att pappan inte ville samma sak som henne.

Kritiseras för beslutet att behålla barnet

Hon har själv lyft kritiken i sina Instagram storys, och flera menar att det är elakt av henne att göra så mot killen som ju inte vill bli pappa. Andra menar att det är orättvist mot barnet som bara får en förälder, som kommer att sakna en fadersfigur. Bland kommentarerna ser vi kritik som lyder:

Annons

”Vi män kommer aldrig förstå hur det är att bära ett barn och vilken känslostorm det är, men ni kvinnor kommer inte heller veta hur det känns att bli bestulen på ens dna och intvingad i en roll som kommer vara för resten av ens liv”.

I sitt Instagram-inlägg fortsätter Lisa förklara sitt beslut att behålla barnet, och påpekar det faktum att killar också har ett ansvar att ta för att undvika att hamna i en oönskad situation – inte bara kvinnan.

”Det verkar lite som att så fort killar blir byxmyndiga, glömmer dom också bort hur barn faktiskt blir till. Som att dom glömmer bort det viktigaste man lärde sig inom biologin”, skriver Lisa och fortsätter:

”Jag hade sedan två val. 1. göra han som tidigare fått njuta till lags även denna gång, och då också riskera att kanske aldrig kunna bli gravid igen. 2. behålla mini-me och ge all tid och kärlek jag har i mig, till att försöka bli universums bästa mamma och även gestalta en papparoll eftersom den uppenbart kommer att saknas”.

Annons

Möts också av ett stort stöd

Men det som Lisa framför allt möts av är kärlek, stöd och pepp från flera personer med och utan barn – mestadels kvinnor.

”Skäll på mig. Gör det! Men i ärlighetens namn, är det inte bättre att vi blir duktigare på att lära våra söner att om man får utlösning i en tjej utan skydd, så finns chansen att ett barn blir till?”, skriver Lisa vidare och avslutar med att det kommer att finnas många manliga förebilder i hennes barns liv, och att om hon inte känner någon oro så behöver ingen annan göra det heller.

Foto: TT

Annons