En del av

Gravida Petra Mede om att inte ha en partner med i bilden

09 maj, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Gravida Petra Mede om att inte ha en partner med i bilden
Underbara Petra Mede gick nyligen ut och berättade att hon är gravid – och skaffar barn på egen hand. I en intervju med Amelia berättar programledaren om tankarna kring att inte ha en partner med i bilden.
Annons
5 saker du vill veta om Petra MedeBrand logo
5 saker du vill veta om Petra Mede

Petra Mede, 52, är gravid med sitt andra barn. Varje lördag ser vi henne i det direktsända Let's dance, som hon leder ihop med David Lindgren. Och vi kan då se hur hennes gravidmage växer vecka för vecka. Den lilla är beräknad att komma till världen på midsommar, alltså bara veckor efter att Let's dance-säsongen nått sitt slut.

Sedan tidigare är Petra Mede mamma till nioåriga dottern Adeline som hon har boende hos sig varannan vecka. Pappan till dottern är exet Mattias Günther som Petra idag har en god relation med.

Finns ingen partner med i bilden

Men någon partner finns inte med i bilden under den andra graviditeten.

– Nej det här gör jag på egen hand, som jag gör med så mycket i livet, sa Petra Mede när hon först berättade om graviditeten i Nyhetsmorgon.

Annons

Och att göra det på egen hand är ingenting som Petra oroar sig för, i en intervju med Amelia berättar hon om sina tankar kring det hela.

– Min nära väninna Doris, som är 101 år, sa till mig: ”Petra, man kommer som man är. Det är inte mycket att göra åt.” Jag kom väl som ganska självständig. Även om jag är väldigt social, har jag också ett stort behov av ensamhet och integritet, säger hon till Amelia.

david lindgren och petra mede i Let's dance
David Lindgren och Petra Mede leder årets säsong av Let's dance.

Vid henne hemma i Bromma bor både föräldrar och annan släkt, om hon mot förmodan skulle behöva lite avlastning ibland.

Petra Mede om att bli mamma som 52

Att bli mamma som 50+ är inte heller någonting som hon lägger någon större vikt vid.

– Bra, jag känner mig lugn. Jag var ju inte purung när jag fick mitt första barn, så jag vet inte hur det är att vara en 20-årig mamma. Det är inget jag reflekterar över, eftersom jag är i den ålder jag är i. Jag vet vem jag själv är och har fått göra mycket karriärmässigt. Ens ego ställs ju åt sidan när man blir mamma, säger hon vidare i intervjun med Amelia.

Foto: TT

Annons