Kenza Zouiten Subosic berättar om kemiska graviditeten: ”En chock”

Kenza Zouiten Subosic berättar om kemiska graviditeten: ”En chock”
Här är Kenza Zouitens stilresa – 2004-2022
2:10

Efter reklamen: Här är Kenza Zouitens stilresa – 2004-2022

(2:10)

Slå på ljud

Kenza Zouiten Subosic och maken Aleks är föräldrar till två, sönerna Nikola och Danilo. Men vägen till att bli mamma var inte enkel för Kenza.

– Jag var 26 år då jag fick beskedet att jag har kort lutelfas med ett AMH-värde på 0,2, vilket är vanligt för kvinnor som är över 45 år – och skulle hamna i klimakteriet tidigt. Det var en stor chock och jag bröt ihop totalt, har hon berättat i en intervju med Mama.

Men, två barn har det blivit, och Kenza och Aleks drömmer om ännu fler.

”Jag har aldrig blivit gravid utan hjälp förut”

I en ny vlogg berättar Kenza att hon under sommaren blev gravid en tredje gång, en graviditet som dock inte höll i sig så länge som hon önskat.

– Jag blev gravid för nästan tre månader sedan, säger hon och fortsätter:

– Det var främst en chock, jag har ju aldrig blivit gravid utan hjälp förut så det här var en jättechock. Jag fick lite smått panik men blev ändå väldigt glad. Men lyckan var ju kortvarig, för jag började blöda bara några timmar efter det här. Mensen kom.

Graviditetstestet visade att Kenza var i gravidvecka 1-2, och att få beskedet att hon inte var gravid bara några timmar senare gjorde henne besviken.

– Det som hände var att jag blev gravid, ägget blev befruktat, det implanterade i livmodern, hormonerna satte igång och jag fick ett positivt graviditetstest. Men sedan har någonting hänt då. Antingen att det har slutat utvecklas, jag har ju problem då med mina hormoner, att jag får mens väldigt tätt inpå ägglossning, förklarar Kenza.

Kenza och maken Aleks.

Kenza och maken Aleks.

Har fått positivt graviditetstest upprepade gånger

Där efter hände samma sak två gånger till under sommaren – graviditetstest visade positivt, men kort därefter kom mensen.

– Så de senaste tre månaderna så har jag typ blivit gravid, det kallas kemisk graviditet, när ägget inte implanterar sig ordentligt.

Kenza som drömmer om att bli mamma till fler oroar sig nu för att det inte kommer att fungera den dagen hon och Aleks aktivt börjar försöka bli gravida igen.

– Det som gör mig lite skraj är att, tänk om det inte går när vi väl försöker? Grejen är såhär. Vi försöker inte, men vi försöker. Jag går inte på något preventivmedel, vi skyddar oss inte, eftersom att vi har min historia och vi vill ha fler barn och vi vet att jag har svårt att bli gravid så vi har tänkt att händer det så händer det. Men vi har inte aktivt börjat försöka än med ägglossningsstickor och sånt, säger Kenza och berättar i samma veva att de snart har en bokad tid på samma IVF-klinik som hon besökt tidigare.

Foto: TT

Mer läsning för dig
E-Type och Melinda Jacobs första ord om gravidlyckan
Bonde–Susanna inför sonens förskolestart: ”Kan inte vara den enda”
Hannah Bergroth: 5 saker jag önskar jag hade vetat innan jag blev tvåbarnsmamma

Utvald läsning