En del av

Mamman: Mina barn är tvillingar – men födda med två års mellanrum

15 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografFacebook.
par tvillingar S
Rachel och Mac McCarthy är föräldrar till tvillingarna Jorgey och Vinnie – men det är ingen som tror på att barnen är tvillingar.
Jorgey och Vinnie har nämligen en åldersskillnad på över två år.
– Två år är en ganska stor skillnad när de är så små så folk tror inte på mig när jag säger att de är tvillingar, säger Rachel McCarthy till The Sun.
Annons
Skådespelarna som varit gravida under sina filminspelningarBrand logo
Skådespelarna som varit gravida under sina filminspelningar

När Rachel och Mac McCarthy bestämde sig för att skaffa barn tillsammans var det lättare sagt än gjort. Mac, som hade två barn från en tidigare relation, hade valt att sterilisera sig, och när läkarna försökte återställa vasektomin så fungerade det inte.

Paret fick därför vända sig till privat IVF-behandling för att ha en chans att få barn.

– Macs vasektomi gick inte att göra ogjord så vi visste att IVF var det enda sättet vi skulle kunna få barn på, säger Rachel McCarthy till The Sun.

Paret reste ner till Spanien i flera omgångar för att gör IVF, men de två första gångerna misslyckades behandlingen. I 18 månader försökte paret innan behandlingen fungerade och man kunde skapa fyra embryon.

Paret tog då beslutet att föra in två embryon och frysa in de två andra till ett senare tillfälle. Rachel blev gravid, men fick sedan ett jobbigt besked.

Annons

– Vid första överföringen blev jag gravid med tvillingar, men vid tolv veckors-ultraljudet såg vi att vara en hade överlevt – Jorgey. Det var jobbigt eftersom jag ville vara glad och förväntansfull att ett barn hade överlevt, men samtidigt var väldigt ledsen över att den andra inte hade det. Jag kände mig skyldig som var glad.

28 veckor senare föddes Jorgey, en frisk och glad bebis.

Syskonen är tvillingar med två års åldersskillnad

När paret ville ha ett till barn bestämde de sig för att använda de två embryon som frusits ner tidigare – och då hände samma sak igen. Rachel blev gravid med tvillingar, där bara den ena överlevde i magen. Sonen Vinney föddes i juni 2019.

Även om Jorgey och Vinnie förlorade varsin tvilling i magen, så har de varandra. Eftersom de blev till samtidigt så är de genetiskt sett tvåäggstvillingar, även om Jorgey nu är fyra år, och Vinnie är två.

– Två år är en ganska stor skillnad när de är så små så folk tror inte på mig när jag säger att de är tvillingar.

Foto: Facebook/Rachel McCarthy

Annons