En del av

Meghan Markle och prins Harry berättar könet på baby nummer två

08 mar, 2021 
Elin Jonsson
AvElin Jonsson
Harry och Meghan väntar en flicka
Få har väl undgått Oprah Winfreys tv-intervju med Meghan Markle och prins Harry, i vilken paret nu avslöjar könet på bebis nummer två!
Annons
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och HarryBrand logo
De största snackisarna från Oprahs intervju med Meghan och Harry

Nu väntar Meghan Markle och prins Harry sitt andra barn tillsammans, och nyheten om graviditeten avslöjade paret på Alla hjärtans dag. Paret delade med sig av graviditeten genom att lägga upp en svartvit bild där prins Harry håller sin hand på Megan Markle, som ligger med sitt huvud i makens knä under ett träd i en lummig trädgård. Och Meghan Markles gravidmage putar ut.

– Vi kan bekräfta att Archie kommer att bli en storebror. Hertigen och hertiginnan av Sussex är överlyckliga över att vänta sitt andra barn, säger en talesperson för paret utan att berätta när det vankas förlossning.

Sonen Archie, som fyller två år den 6 maj i år kommer (om allt går som det ska) alltså inom kort bli storebror.

Annons

Meghan Markle och prins Harry avslöjar könet på bebisen

Och i dagarna släpptes den omtalade Oprah Winfrey-intervjun med Meghan Markle och prins Harry, i vilken paret avslöjade baby nummer tvås kön.

– Att både få ha en kille och en tjej, vad mer kan man begära, slog prins Harry fast i intervjun samtidigt som de förklarade att det efter den lilla flickans födsel nu i sommar är slut på barnagörandet.

– Två blir det, sa paret samtidigt som prins Harry förklarade vidare om känslorna inför att få en liten dotter.

– Jag är så tacksam, inför vilket barn som helst. Men att få både en son och en dotter... nu har vi skapat oss en familj och det är vi fyra, säger prins Harry i den två timmar långa Oprah Winfrey-intervjun på CBS.

Samtidigt avslöjar även paret att dottern är planerad att komma till världen någon gång under sommaren.

Berättade om missfallet hösten 2020

Att hertigparet är lyckliga över sin andra graviditet råder det inga tvivel om, för man ser hur paret purrar av lycka i Oprah Winfrey-intervjun. Och de är även tacksamma eftersom resan dit inte var den enklaste. I höstas talade Meghan Markle ut om det missfall hon drabbades av sommaren 2020, i en lång och hyllad text i New York Times.

Annons

”Det var en julimorgon som började lika vanligt som någon annan dag”, skriver Meghan och fortsätter:

”Efter att ha bytt blöja kände jag en skarp kramp. Jag föll på golvet med honom i armarna och nynnande en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den glada melodin var en skarp kontrast till min känsla av att något inte stämde. Jag visste, när jag grep om mitt förstfödda barn, att jag tappade mitt andra.”

Meghan skriver också att det finns ett tabu och en skam förknippat med missfall, vilket leder till att människor sörjer i ensamhet. Och med sin text, och sin berättelse vill hon öppna upp för samtal om missfall.

”Låt oss förbinda oss att fråga andra är du okej?”, skriver hon och menar att man ska lyssna på personens svar.

Foto: TT

Annons