En del av

Alla våra ligg startar gravidpodd – här kan du lyssna

30 mar, 2021 
Lovisa Svedlund
Gravidpodd Alla våra ligg
Duon bakom podden Alla våra ligg är gravida samtidigt – och startar den nya gravidpodden Gravid. Vi tog ett snack med Anna och Amanda och berättar var du kan lyssna.
Annons
5 saker du kanske inte visste om tvillinggraviditeterBrand logo
5 saker du kanske inte visste om tvillinggraviditeter

Duon Amanda Colldén och Anna Dahlbäck bakom succépodden Alla våra ligg berättade för ett tag sedan att de båda var gravida. Nu startar de en ny podd: Gravid.

Motherhood passade på att ställa några frågor om nya podden och hur det känns att bli mamma.

Alla våra ligg gör gravidpodd – det handlar den om

Grattis till att ni båda är gravida! Hur mår ni?

Amanda: Väldigt bra! Hittills varit ganska opåverkad vilket jag är tacksam för för jag gillar att träna och håller på med ett stort projekt som ska bli klar innan sommaren. Men öppen för att det ändras när jag blir större och tyngre.

Anna: Jättebra! Jag har haft lite slängar av bäckenbesvär vilket har varit jobbigt men just nu mår jag finfint. Jag trodde inte att jag skulle älska att vara gravid så mycket som jag faktiskt gör. Blir glad varje gång jag ser min mage och tänker på att jag har en MÄNNISKA där inne!!!

Annons

Få nyhetsbrev från motherhood.se!

Få nyhetsbrev med massor av tips om mammalivet till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är gratis såklart!

Ny gravidpodd alltså, kul! Hur kommer den låta?

Ja visst. Den kommer vara kul! I varje avsnitt kommer vi ta upp en ”myt” kring graviditet, typ om cravings är kroppens sätt att visa vad den behöver, om man riskerar missfall av att träna och så vidare. Vi går igenom våra egna tankar om myten och pratar även med en expert som ger oss faktiskt fakta. Självklart får också lyssnarna en veckouppdatering om hur det går med våra egna graviditeter.

Nya podden Gravid tar upp myter

Finns det några ämnen ni klurat på extra på själva nu när ni väntar barn?

Amanda: Just träning har jag funderat mycket på. Också det här med att man ”ska ta det lugnt”. Det mest stressande för mig är att folk säger så hehe. Och sen också det här med att man är riskgrupp för Corona. Det är tråkigt.

Anna: Jag har hört av typ alla jag känner att de är helt 100 på vilket kön det är på mitt barn, och fått frågan många gånger om jag själv har en ”känsla” av vad det är. Jag har ingen aning och tror inte heller på att jag skulle kunna känna det. Men det är intressant att folk i min omgivning har så stark tro på deras egna intuition om mitt barn, haha!

Anna Dahlbäck och Amanda Colldén bakom Alla våra ligg startar en ny gravidpodd.
Anna Dahlbäck och Amanda Colldén bakom Alla våra ligg startar en ny gravidpodd.

Vad tycker ni känns roligast och jobbigast med att vara gravida?

Amanda: Kul att livet går framåt! Att få uppleva något helt nytt. Har dock svårt att acceptera att min kondition är så mycket sämre.

Annons

Anna: Roligast är vetskapen om att min kropp kan skapa ett liv. Känns helt sjukt bara jag tänker på det. Jobbigast är vara obekväm i alla sina snyggaste kläder och behöva inse att man måste köpa nytt eller vara fulare ett tag.

Och roligast/jobbigast med att bli mamma?

Amanda: Ser mycket fram emot att få uppleva världen på nytt genom mitt barns ögon och också ha något ”större än mig själv” att bry mig om. Sen ser jag INTE fram emot alla klyschorna som att tycka att det är kul med bajssnack, sömnbrist, och såriga bröstvårtor.

Anna: Ser jättemycket fram emot att få ta hand om någon och också få se min man i sin ”papparoll”. Kan inte tänka mig något finare <3. Ser INTE fram emot brist på sömn, sexliv, spontanitet med mera.

Här kan du lyssna på Gravid – och då släpps den

När kommer första avsnittet?

5 april 2021 i podplay-appen och 6 april 2021 på andra plattformar.

Foto: Foto: Gabriel Liljevall

Annons