En del av

Sandra Beijer ryter ifrån om gravidryktena

24 maj, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Sandra Beijer gravid
Influencern och författaren Sandra Beijer gick nyligen ut med att hon väntar sitt första barn, och nu riktar hon kritik mot de som kommenterat, frågat och spridit rykten om hennes graviditet innan hon själv valt att berätta.
Annons
5 saker om Sandra Beijer du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sandra Beijer du kanske inte visste

I helgen gick Sandra Beijer ut med nyheten att hon är gravid. I första inlägget var hon fåordig och lät de fina bilderna tala för sig själv. I bloggen skrev hon bara:Så. Japp yes box det e en bebis.”

Pappa till barnet är pojkvännen Björn Werner och Instagram och bloggen svämmade över av gratulationer. Men alla var inte helt överraskade. Det hade nämligen spekulerats ett tag och många hade analyserat bland annat Sandras klädval och matvanor in i detalj. Inte helt ovanligt när en offentlig person börjar välja vida kläder, vinklar som döljer magen och plötsligt kanske förändrar sin livsstil en aning. Men lika olustigt varje gång för den som försöker hålla sin graviditet hemlig.

Sandra Beijer ryter ifrån om gravidkommentarerna

Annons

Och just därför ryter Sandra Beijer ifrån ordentligt på bloggen nu. För sin egen skull, och för andras.

”Den genomgående känslan hittills är att alltihop har varit privat och mitt eget. Kanske hade jag väntat längre med att berätta på bloggen om det inte skvallrades så mycket. Jag blev trött på att nästan dagligen radera kommentarer om min mage och min påstådda graviditet. Det dränerar en när man själv har så mycket känslor och hormoner inuti som man försöker samla ihop och förstå. Så jag vill faktiskt passa på att säga till er som skrivit så att jag hoppas ni skäms. Man gör inte så.” skriver hon dagen efter avslöjandet.

Extra irriterad blev hon av de som kommenterade öppet under hennes livesändning med Elle tidigare under vecka, då Sandra åt lunch ihop med läsarna och svarade på deras frågor. Frågorna om en graviditet kändes högst olustiga i ett sådant läge.

”Ni har ingen aning om hur någon mår (eller faktiskt om de ens är gravida). Att dagligen få motta kommentarer som ”grattis till bebis!” och ”berätta mer om din graviditet” osv när man själv inte gått ut med nåt, vad är det för fasoner?! Det känns som små hot förpackade i blommiga kostymer”, fortsätter Sandra.

Annons

”Väl rutet” menar läsarna i kommentarsfältet

”Lova mig att ni aldrig gör så mot nån igen!” avslutar hon. I kommentarsfältet håller många med och vittnar om att de upplevt samma sak.

Har inte drömt om barn

Sandra har alltid varit öppen med att hon inte drömt om barn, vilket spätt på känslan av att vilja hålla nyheten för sig själv ett tag. Även detta adresserar hon i inlägget.

”Jag har ingen biologisk klocka, inget som har tickat inuti och ingen känsla av att plötsligt vilja skaffa familj. Så blev jag och det är inget fel med det. Jag har aldrig längtat efter barn. Men jag har vetat (om det är möjligt) att det nog är något jag vill vara med om innan jag dör. Och gravid blev jag och det har varit en del att ta in.”

Sandra och pojkvännen Björn Werner
Sandra och pojkvännen Björn Werner.

Foto: Emily Dahl

Annons