En del av

Jag är barnmorska – här är 4 saker jag vill att du ska veta

05 maj, 2021 
AvByline first name Byline last name
Barnmorska Matilda S
Lita på dig själv – och på personalen. Med 13 års erfarenhet som barnmorska lät vi Matilda berätta – här är fyra saker hon vill att vi ska veta!
Annons
Se när barnmorskan Veronica Calembe svarar på frågor om förlossningBrand logo
Se när barnmorskan Veronica Calembe svarar på frågor om förlossning

Matilda, 41, bor i Stockholm och har jobbat som barnmorska på flera olika förlossningskliniker i 13 år. Som mamma till två barn och med lång erfarenheten i ryggen finns det, minst sagt, många klokheter att hämta hem och lyssna in!

– Det bästa med att vara barnmorska är att få vara med och guida kvinnan och paret till den, förhoppningsvis, lyckligaste stunden i deras liv, när deras barn föds, säger Matilda.

Här är fyra saker Matilda vill att vi ska veta!

1. Häng med på resan!

Man kan försöka planera sin förlossning, och ibland blir den precis så, men ofta blir det annorlunda. Försök hänga på den fantastiska resan och hur det än går, så blir det bra ändå!

2. Lita på oss

Och, lita på barnmorskan. Vi träffar många kvinnor/par, vi vet vad kroppen kan, vi ser varje kvinna unik, vi förstår att ni inte ser andras förlossningar, och att er situation är bara er. Lita på oss, det är den erfarenheten vi har. Vi skulle inte stå vid er sida annars.

Annons

3. Vi finns vid er sida

Arbetsbelastningen är ofta hög på våra förlossningskliniker. Men vi gör allt för att du som kvinna eller ni som par inte ska märka av det! Vi är alltid engagerade i stort som smått. Och att ha flera kvinnor eller par i förlossning är en utmaning, men då kör vi teamwork! Undersköterskorna blir viktiga för att vi alltid, i så hög grad som möjligt, ska kunna vara personal hos alla.

4. Lita på kroppens förmåga

Tro på din kropp, lita på att den kan, smärtan vet vi inte varför den finns, men vi vet att den inte är farlig. Den leder fram till den mest fantastiska stunden livet, ett nytt liv!

Foto: Privat

Annons