En del av

TV4-profilen Matilda Boza om graviditeten

30 sep, 2022 
Felicia Hovryd
FotografInstagram
TV4-profilen Matilda Boza
I februari blir TV4-profilen Matilda Boza mamma för första gången. Nu berättar hon om hur hon och maken Jonathan fick reda på att hon var gravid.
Annons
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

För ett tag sedan berättade TV4-nyhetsankaret Matilda Boza, 31, att hon och maken Jonathan Boza, 31, väntar sitt första barn.

Den glada nyheten avslöjades i Nyhetsmorgon av kollegan Sofia Geite.

– Hörni vi sitter ju fyra här runt bordet, fast egentligen är det fem, sa Sofia.

– Ja, det är nämligen så att jag och min man ska få vårat första barn, så det är en liten son i magen här. Han är halvbakad, halvvägs är det. I februari nästa år kommer det en liten son, berättade Matilda.

Så fick paret reda på graviditeten

Paret firade i år tre år som gifta och i februari växer alltså familjen ytterligare. I en intervju med Mama berättar Matilda att bebis var planerad och att maken Jonathan visste att Matilda var gravid innan de ens tagit testet.

– Innan vi gjorde själva testet, så märkte han på mig att jag var gravid. Jag hade riktigt hormonhumör när jag tyckte att han andades för högt, och att han åt och smaskade för högt, han gjorde allting lite konstigt hela tiden tyckte jag! Då till slut sa han ”Nu är det någonting med dig, du är inte som brukar!”. Jag förstod ingenting, berättar Matilda och skrattar.

Annons

Väntar en liten pojken

Att inte ta reda på vad det blir för kön var inget alternativ för Matilda, som menar att hennes nyfikenhet skulle ta över även om det inte spelar någon roll vad det blir.

– Ja, jag är alldeles för nyfiken för att gå i 40 veckor och vänta på att få veta om det blir en pojke eller flicka! Vi sa innan att vi skulle bli precis lika glada oavsett. Men det känns som att under själva förlossningen så är det så mycket annat häftigt man får, så att det lilla, lilla, lilla man kan ta reda på innan vi får träffa den här personen, det ville vi göra. Så det kändes väldigt självklart att ta reda på det. Plus att jag känner just med namn så är det svårt redan som det är, och då är det lättare när man har en kategori att tänka på bara!

Matilda berättar även att hon och maken nu diskuterar vad barnet ska heta och att hon har den sista rösten, men att de är ganska överens om vilket typ av namn de vill ha. Så att bestämma namn borde inte bli någon större debatt.

Något som TV4-profilen blev lite snopen av är att hon hittills inte haft något speciellt som hon varit sugen på under graviditeten.

– Jag är nästan lite besviken på att jag inte har några… Jag hade hoppats på att jag skulle få apelsin-cravings eller något roligt. Jag läste att Soraya hade korv med bröd-cravings! Det hade varit kul att ha något sådant specifikt!, säger Matilda till tidningen.

5 av de roligaste misstagen i NyhetsmorgonBrand logo
5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon
Annons