Jennys graviditet chockade läkarna – födde fyra identiska söner

Jenny identiska fyrlingar

När läkaren berättade att Jenny var gravid med fyrlingar kunde hon inte tro sina öron – chansen att bli gravid med fyrlingar utan provrörsbefruktning är 1 på 15 miljoner.
Nu berättar hon och maken Chris om den unika livssituationen med fyra identiska söner.
– De var alla födda på tre minuter. Det är fantastiskt. Vi kallade dem för våra bebisfåglar, för de såg verkligen ut som små fågelungar, säger maken Chris Marr.

Jenny Marr och maken Chris var exalterade när Jennys graviditetstest visade positivt – de skulle få sitt första barn! Men när de några veckor senare kom till barnmorskemottagningen för att göra sitt första ultraljud, så fick läkaren ett bekymrat ansiktsuttryck.

– Jag sa ”Åh nej, det finns inga hjärtslag”. Och hon sa: ””Nej, det finns hjärtslag. Hörrni, det finns tre bebisar där inne”. Vi var helt golvade, berättar Jenny för Today.

En vecka senare kom nästa chockbesked för paret. Det räckte inte med trillingar – Jenny var gravid med fyra barn samtidigt.

Förvåningen var stor eftersom varken Jenny eller Chris har tvillingar i släkten. Dessutom är det väldigt ovanligt att bli gravid med fyrlingar på naturlig väg – ofta sker det i samband med provrörsbefruktning. Chansen att få fyrlingar utan provrörsbefruktning är mellan 1 på 11 miljoner och 1 på 15 miljoner.

De blivande föräldrarna var inte de enda som var chockade – även läkaren hade svårt att ta in vad hon såg på ultraljudet.

– Det är otroligt. Det kommer aldrig hända igen under min karriär. Jag sa ”Tjejen, gå och köpt några lotter, för det är den typen av odds vi jobbar med”. Vilket mirakel det var, säger läkaren Murray, som bara kunnat hitta 72 dokumenterade fall av spontana fyrlingsgraviditeter i publicerade artiklar.

Den extremt ovanliga graviditeten blev ännu mer komplicerad när det visade sig att alla fyra foster delade på samma moderkaka, vilket ökade risken för att någon eller några av dem inte skulle få tillräckligt med näring.

Fyrlingarna föddes i mars

Jenny Marr var inbokad för kejsarsnitt i april 2020, men redan 15 mars föddes de identiska fyrlingarna Harrison Foy, Henry William, Hudson Perry, and Hardy Smith Marr.

– De var alla födda på tre minuter. Det är fantastiskt. Vi kallade dem för våra bebisfåglar, för de såg verkligen ut som små fågelungar.

Fyrlingarna behövde vårdas på sjukhus i 10 veckor efter förlossningen innan föräldrarna fick ta hem dem i början av maj.

Nu har Jenny och Chris varit fyrlingsföräldrar i ett år, och det har helt klart sina utmaningar.

– Det var en väldigt surrealistisk tid, säger Chris, men hoppas att familjens unika historia kan glädja andra:

– Vi hoppas att den här lilla berättelsen och våra pojkar kan ge lika mycket glädje till andra som de ger oss.

Foto: Instagram

Jag väntar tvillingar och är själv tvillingsyrra! Här är 5 saker jag tänker på just nu

Hannah kämpade i flera år för att bli gravid – sen fick hon femlingar

27-åriga åttabarnsmamman: Så får vi livet att gå ihop