En del av

Det gör Jessica Folcker idag (och så heter barnen)

31 maj, 2023 
Hannah Bergroth
Det var många stjärnor som dök upp under 90-talet. Jessica Folcker är en av dem. Men 2007 blev det tyst om artisten. Hur kommer det sig och vad gör hon idag?
Annons

Det var i slutet på 90-talet som låten How will I know tog plats på många topplistor – och i samma stund blev artisten bakom låten, Jessica Folcker, känd för miljontals människor.

5 saker om Jessica Folcker du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Jessica Folcker du kanske inte visste

Men hur började hennes karriär, vad gör Jessica Folcker idag – och hur ser hennes privatliv ut? Låt oss ta en titt!

Började sin karriär som modell

Jessicas bana in i offentligheten började när hon precis gått ut gymnasiet och deltog i skönhetstävlingen Fröken Sverige där hon tog sig till en fjärdeplats.

Annons
Jessica Folcker modell
Jessica Folcker.Charles Hammarsten/TT

Därefter började modellkarriären ta fart och Jessica syntes i kampanjer för välkända modemärken som H&M och MQ (som idag heter MQ Market).

Upptäcktes av Dr Alban – och släppte fyra album

Musiken har alltid legat Jessica varmt om hjärtat. Redan som liten tyckte hon om att sjunga och underhålla. Men det skulle dröja länge innan fler än närmaste familjen fick njuta av hennes hesa, personliga stämma.

Som 17-åring extrajobbade Jessica i en klädbutik som ägdes av artisten Dr Alban. Han fick höra hennes röst och såg att det fanns något unikt med den. Det blev startskottet in i musikbranschen! Inan Jessica lanserades som artist hann hon vara bakgrundssångare åt artister som Ace of Base, E-type, DeDe och Papa Dee.

Annons

1998 släppte hon sitt debutalbum Jessica – där de flesta låtar är skrivna av henne själv samt några tillsammans med Max Martin (som samarbetat med världsartister som Taylor Swift, Britney Spears och Coldplay).

Jessica Folcker
1998 drog musikkarriären igång och Jessica fick möta sin publik.Roger Vikström/TT

De kommande åren hann hon släppa tre skivor till för att 2007 sätta artistkarriären på hyllan.

Melodifestival och krogshow

Även om hon valde att inte släppa några fler skivor fortsatte hon ändå att underhålla.

2014 ställde hon tillsammans med Dr Alban upp i Melodifestivalen med låten Around the World. De tog sig aldrig vidare från delfinalen.

Annons
Jessica Folcker och Dr Alban Melodifestivalen
Jessica och Dr Alban i Melodifestivalen.Patrik Österberg/TT

”Det är barnen. Barnen gillar Oscar Zia och Ace Wilder. Vi är gamla nu. De har inte hört talas om oss”, sa Jessica till TT efter Melodifestivalen.

Efter Melodifestivalen fick Jessica mersmak för underhållning och valde att 2015 vara en del av med Gladys del Pilar och Blossom Taintons krogshow The Music of Motown feat Afro-dite på Berns i Stockholm. Hon blev en av trion på grund av att Afro-dites Kayo Shekoni hade hoppat av.

Hon har även uppträtt som soloartist i andra sammanhang, som exempel Stockholm Pride och QX galan.

Annons

Jessicas familjeliv - så heter hennes barn

Trots en kanonkarriär inom musiken har Jessica har kunnat bolla familjelivet bra. I dag är hon fyrabarnsmamma – med två olika pappor till barnen.

Tillsammans antikhandlaren Michele Buzzurro har hon sonen Nino, idag 18 år och dottern Carla, som hunnit fylla 17.

År 2010 gifte hon sig med designern Daniel Heckscher och under de fyra år de var gifta kom barnen, Otis, idag 14 år, och India, som hunnit bli 12 år.

Jessica med barnen Nino, Carla och Otis.ROBIN HALDERT / TT

Foto: TT

Annons