En del av

Johan Rheborgs dotter går i pappas fotspår – här är Josefin Rheborg i dag

15 jun, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8596666?imageId=8596666&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Simon Nilsson Larsson
Josefin Rheborg gör som sin pappa, hon skådespelar! Redan nu har hon bland annat haft en roll i en stor svensk serie.
Annons
Så såg barnvagnarna ut förr – 10 riktigt nostalgiska bilder!Brand logo
Så såg barnvagnarna ut förr – 10 riktigt nostalgiska bilder!

Johan Rheborg är välkänt för de flesta, med otaliga roller i film och tv-serier. På senare tid känner vi honom mest som Fredde i TV4:s långkörare Solsidan. Men det var på 90-talet som Johan Rheborg igenom som medlem i Killinggänget.

Han gjorde sig då känd för karaktärer som Percy Nilegård, en figur som bland annat dök upp i krogshowen I manegen med Glenn Killing, filmen Torsk på Tallinn – en liten film om ensamhet och tv-serien NileCity 105,6.

Rheborgs tips på att få ett äktenskap att fungera

När det kommer till det privata planet är Johan Rheborg gift med hustrun Kristina. Skådespelaren och komiker håller gärna privatlivet för sig själv, men i en intervju med Expressen berättar han att de gifte sig 1994, och ger samtidigt tips på hur man får ett äktenskap att hålla.

Annons

– Det skulle jag kunna skriva en hel bok om. Man får acceptera att saker och ting går upp och ner. Att det blåser åt olika håll och att man förändras. Sedan är det bra om man kompletterar varandra. Det är som när man gör en film – det gäller att casta rätt, säger han.

Johan Rheborgs barn i dag

Och det verkar onekligen som att de hittade rätt. Paret har två barn ihop, döttrarna Josefin och Linnéa.

Den förstnämnda har valt att följa in sin fars fotspår och är nu skådespelare. Det började hon med tidigt, för redan 1997 hade hon en liten roll i pappans kultklassiker Kenny Starfighter.

Josefin, Johan och Tina Rheborg.Karin Törnblom/TT

Och för två år sedan var Josefin Rheborg, 30, med i Nour el Refais regidebut Skitsamma på Discovery+, och hade en roll i Innocent people.

Annons

Äldsta dottern Linnéa Rheborg, 32, har också tagit efter sin far, men valt en annan väg. Hon är nämligen fotograf. Det är som bekant en av Johan Rhmeborg stora hobbys, något som man kunde se i SVT:s Alla är fotografer där han och Henrik Schyffert lärde sig mer om att ta bilder.a

Johan Rheborg och dottern Linnéa Rheborg.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons