En del av

Lill Lindfors dotter Petronella Wester – det gör hon (så heter hennes barn)

07 jun, 2023 
https://image.motherhood.se/image-2581249?imageId=2581249&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Redaktionen Motherhood
Lill Lindfors, Petronella Wester och Tindra Wester
Som dotter till en av Sveriges mest älskade artister har Petronella Wester lyckats hålla sig någorlunda anonym. Så här ser hennes liv ut idag!
Annons

Lill Lindfors, 83, är artisten som underhållit svenskar med låtar som En sån karl och Musik ska byggas utav glädje.

Största skandalerna från Eurovision song contest genom årenBrand logo
Största skandalerna från Eurovision song contest genom åren

Men vid sidan av arbetet som sångerska och programledare är hon också mamma till en dotter.

Petronella Wester är dotter till Lill Lindfors

I början av september år 1969, födde Lill sitt första och enda barn – en flicka, som hon fick tillsammans med Peter Wester. De gav flickan namnet Petronella.

Under Petronellas första år levde de tillsammans, men efter tre år som kärnfamilj valde Lill och Peter att gå skilda vägar.

Lill Lindfors med dottern Petronella
Lill med dottern Petronella, drygt ett år.Per-Åke Uddman/KB/TT

Att växa upp med en förälder som har stor passion för musik, påverkar nog de flesta barn – och Petronella är inget undantag.

Annons

1996 tog hon examen från Balettakademiens musikallinje och bara tre år senare fick hon en roll i Vita Lögner som var en av 90-talets mest kända tv-serier. Och det var bara början, sedan dess har Petronella haft stora roller i olika teateruppsättningar, bland annat på Riksteatern och Scalateatern.

2007 producerade Petronella showen Sånger från en hemlig trädgård på Casinoteatern i Stockholm, och det var efter det som hon släppte en alldeles egen skiva som fick samma namn.

Åren som följde och fram till idag har artistdottern lagt all sin tid på teater, både på och bakom scenen.

Tillbringar mycket tid på Åland

Lill är numer bosatt på Öland och Petronella bor utanför Stockholm, men det finns en plats som deras hjärta bankar extra mycket för.

Under sin uppväxt tillbringade Lill sina somrar på Åland – något hon än idag tittar tillbaka på med glädje. Självklart ville hon att även dottern skulle få chans att uppleva öriket och idag har båda landställe där.

Annons

Åland har blivit en viktig plats för dem, så pass att Lill öppet berättat att det är där hon vill bli förd till sin sista vila.

”Ja. Jag vill bli begravd på Finströms kyrkogård på Åland. Hos min farmor, farfar och faster i familjegraven. Det tilltalar mig” sa hon i en intervju med Femina.

Även Petronella har starka känslor för platsen. I en intervju med Ålands radio har hon sagt att hon gillar friheten hon känner på sitt lantställe och att hon är stolt över sina åländska rötter.

Förutom friheten och och de starka känslorna har Åland även gett henne möjligheten till att fortsätta sin kreativa yrkesbana. Hon har – och är fortfarande – ansvarig för flera teaterföreställningar.

Petronellas familjeliv – det heter hennes barn

Trots en lysande karriär är familjen något som Petronella tidigt prioriterade. 2004 växte familjen Lindfors-Westers släktträd, när lilla Tindra, kom till världen.

Petra och Tindra Wester
Tindra och mamma Petronella.Lizzie Larsson/TT

Idag har Tindra hunnit fylla 19 år och än så länge har vi inte sett henne i underhållningsbranschen. Men vem vet... Det kanske bara är en tidsfråga innan Tindra tar plats på scenen hon också.

Petronella, dotter Tindra och mormor Lill.Charlotte Brunzell/TT

Foto: TT

Annons