En del av

Lotta Engberg om exmaken: “Världens bästa morfar”

05 jun, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8596666?imageId=8596666&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Simon Nilsson Larsson
Innan Lotta Engberg blev ihop med tv-läkaren Mikael Sandström var hon gift med dansbandsmusikern Anders Engberg.
Annons
Se Lotta Engbergs stilresa genom årenBrand logo
Se Lotta Engbergs stilresa genom åren

I dag är Lotta Engberg lycklig sambo med tv-läkaren Mikael Sandström. De har varit ett i runt tre år och lever livets glada dagar i Mölnlycke strax utanför Göteborg.

Långt innan de var ett par var Lotta Engberg gift med dansbandsmusikern Anders Engberg. De träffades när de båda körade bakom Herreys i Eurovision song contest 1984, och två år senare gifte de sig.

De fick under sin tid ihop två barn: döttrarna Malin och Amanda.

“Inte alltid en räkmacka”

I en intervju med Amelia berättar hon nu om sitt livsmotto, “lär dig livets stora gåta, älska, glömma och förlåta”, men säger också att det samtidigt varit svårt att förhålla sig till skilsmässor på det sättet.

Annons

– Men om jag säger så här: Malin och Amanda och våra gemensamma sex barnbarn har världens bästa morfar i Anders. I allas liv är det så att allt inte är en räkmacka. Men man kan försöka ha inställningen att lära sig livets stora gåta, säger Lotta Engberg till tidningen.

Anders Engberg: “Hon har sitt och jag mitt”

Anders Engberg, som i dag också kör lastbil och jobbar som hantverkare, har tidigare uttalat sig om relationen till sin exfru.

– Hon har sitt och jag mitt. Barnen gör att vi träffas såklart, genom födelsedagar och andra tillställningar. Hon bor ju utanför Göteborg och det är ju två timmars väg. Vi har inte direkt samma umgänge, men vår relation är utmärkt i övrigt, har han sagt till Hänt och berättat att han unnar Lotta Engberg att ha hittat kärleken igen:

Anders och Lotta Engberg spelade mycket ihop under 80- och 90-talet.Tommy Holl/TT

– Det klart jag är glad, det är väl jättebra. Hon ska väl inte gå ensam och hänga. De verkar ha ett gott förhållande tycker jag. Jag har inte lagt näsan i blöt. Man hör från både nära och kära om vad som händer.

Annons

Foto: TT

Annons