Louise Edlund Winblad: Ska vi beklaga pojkmammor nu?

Det är en stor trend med "gender reveal" i sociala medier, inlägg där blivande föräldrar avslöjar könet på sitt barn. Men skiljer sig inte responsen på märkligt sätt när det är en pojke? Det frågar sig bland annat vår bloggare Louise Edlund Winblad.
1:29

Efter reklamen: 6 gånger kända kvinnor stått upp för sina medsystrar

(1:29)

Att avslöja könet på barnet i magen via instagram eller andra sociala kanaler blir allt vanligare. Och sätten man gör det på blir dessutom allt mer kreativa. Tårtor, fyrverkerier, ballonger och hårfärger är bara ett axplock i det enorma fält av sätt att kommunicera med omvärlden om det är en pojke eller flicka som väntar på att göra entré. Inte sällan i klassiska färgerna rosa eller blått.

Naturligtvis är lyckan över att få ett barn större än allt, men ändå tycks responsen på tillökningens kön skilja sig åt. Är inte hyllningskören lite högre när det är en flicka?

Debatten hörs på flera håll, Ann Söderlund och Anitha Schulman tar upp det i sin podd Lillelördag, där Ann går hårt åt fenomenet och kallar det "pojkförakt".

Ska vi beklaga pojkmammor?

Vår bloggare Louise Edlund Winblad, som står bakom hej hej vardag, har plockat upp frågan på sin blogg, i ett inlägg med rubriken "Att beklaga en pojkmamma":

"Jag har ju tre flickor och har aldrig fått huvudet på sned-kommentarer om att det är synd att jag inte fått nån pojke. En kompis däremot fick flera sådana när hon väntade sin tredje pojke.", skriver hon.

>> Läs hela hennes inlägg här!

Mer läsning för dig

Föräldraskap, väggfärg och sonens autism – Elisabeth Lindroth är ny bloggare på Motherhood

Gravida Carina Berg och Carolina Gynning avslöjar könen på barnen