13 pinsamma gånger som du önskat att ditt barn var någon annans

Barn som gör miner
TV: 7 tecken på att du har en tvååring hemma
0:42

Efter reklamen: TV: 7 tecken på att du har en tvååring hemma

(0:42)

Slå på ljud

Att våra minsta familjemedlemmar helt ofiltrerat bjuder på ömsom klokskap ömsom tossigheter och allt som oftast på en del pinsamheter hör till en alltid lika överraskande vardag med barn.

Här berättar 13 mammor om tillfällen då det kanske inte riktigt gick som det var tänkt.

Idioten i tvättstugan

Gick ner i tvättstugan med vår 4-åring. Då gick fortfarande maskinerna fast vår tvättid skulle börja. Jag blev arg. Sonen frågade varför. Då svarade jag: ”för att nån idiot inte kan hålla sin tvättid”.

Sen kom grannen som missat att ta hand om sin tvätt. Då ropade sonen: ”nu kommer den där idioten mamma!” Stelt i hissen i fortsättningen...

/Karolin

Troskuppen

Handlade en bukett påskliljor att ta med på en middag. Hade tagit med ett spetsband att knyta om buketten. När jag står brevid kassan och tar upp bandet för att knyta om stirrar min 3-åring på mig och säger med hög å klar röst "men mamma, har du tagit det där från dina trosor eller?" Lite lagom pinsamt...

/Sara

Kisseri i rabatten

Sonen, 4 år, blir nödig på uteplatsen och väljer att kissa i rabatten. Då går en mamma och hennes dotter förbi varpå dottern säger: ”titta mamma, där står han och kissar” varpå sonen glatt replikerar: ”japp, och jag har en liten snopp men min pappa har en stor”. Ridå...

/Agnetha

Ordentligt med magstöd

När 3,5-åringen i kassan på Ica högt säger; mamma titta hon har ju också en stor mage precis som du! Skillnaden... Jag var höggravid, kvinnan i kassan var bara stor...

/Maria

Heta på gröten

Var på middag med en familj som vi inte kände så väl (första gången jag träffade mamman). Vi satt och pratade lite om hur jag och min man hade träffats och då sa vår sjuåring: ”Det verkar som att ni sexade ganska snabbt då för xx (storebror) är ju född precis ett år senare.”

Inte dödspinsamt kanske men ganska roligt...

/Jennie

När mamma luktade gammal snippa

Vi hade precis bytt förskola och fått en trevlig ung kille som pedagog. Mina barn var väl ungefär 2 och 3, så långa att de bara nådde upp till mina ”privata delar” i alla fall. När jag kommer inspringande, stressad och sen som vanligt, springer de mot mig för att kramas.

Jag hinner inte böja mig ner, vilket gör att det princip är mitt underliv de hälsar på. Självklart vill de göra sin nya fröken uppmärksam på det och hojtar dramatiskt i kör: ”Uuuuuuurk, mamma luktar gammal snippa och rumpa”.

Om jag blev generad var det ingenting mot den unge pedagogen, som valde att börja läsa intensivt i en pekbok för att inte dö av skam. Han fick nog läsa den rätt noga, för det tog sin lilla tid att få ut dem därifrån.

/Jessica

Att ha mage att...

Min (då treåriga) dotter ställde sig framför en äldre, ganska bastant, kvinna i duschen på badhuset. Tittade upp på henne, pekade och ropade till mig ”du mamma har hon en bebis i sin stora mage?”.

Jag svarade typ ”uheehh nahhh-ehh det vet jag inte” och lät vattnet skölja över ansiktet, gned ögonen och önskade att jorden skulle öppna sig under mig. Kvinnan i fråga såg inte det miiinsta road ut.

/Kajsa-Lisa

”Ajja-bajja?”

Frågade sonen, då 2 år, i kön på Maxi "vad säger mamma då? "Varpå sonen börjat stöna, gny och låta mer som under en.... Intim stund än det "ajja-bajja" jag förväntade mig...

/Ida

Spänt läge

Min lilla är bara 4 månader, men min systers då 3-åriga son sa: ”Mamma, han har ätit för mycket” och pekade på hantverkarens mage där skjortknapparna glipade...

/Sanna

Banan eller ”balle”?

Vi var på Ica och handlade. Dottern (då ca 1,5-2 år) hade precis lärt sig att man får ta en banan där att äta. Detta i kombination med att hon just håller på att lära sig prata blev lite kul när hon plötsligt säger högt som sjutton och upprepande: Mamma ha balle, mamma ha balle!...

/Jenny

Happy Halloween

Jag var ute och gick med min då femåring när vi mötte en tonårstjej som väl var ganska så sminkad (men inte extremt). Min dotter sa högt när hon passerat ”mamma hon tror nog att det är halloween!”

/Jenny

Från snippan...

Satt på restaurang med hela familjen och konstaterade att min då blivande 5-åring blivit så stor. Sa till henne - Var kom den här stora tjejen ifrån? Då svarade hon tydligt - Från din snippa!

/Jeanette

Bajspåsen

När jag var barn hände det vid ett tillfälle att jag var tvungen att göra nummer två samtidigt som familjen åkte bil och inte kunde ta oss till en toalett. Lösningen blev att använda en påse.

Detta har mina barn fått höra och den mindre av dem (nu 3 år) tycker att det är mycket spännande. Berättar gärna såväl i kön i mataffären som för förskolepersonalen att hennes mamma har bajsat i en påse.
Glömmer alltid att säga att det hände för 35 år sedan.

Det jobbigaste hände nu i Corona-tider när jag hade videocall med kollegorna och dottern smet upp bakom mig och även delgav sin intressanta story in i kameran. Tystnaden som följde efter att hon stolt delgav att jag hade bajsat i en påse, kändes lite jobbig får jag erkänna!

/Ylva

Se också: Motherhood möter – Papporna Johan och John
3:06

Efter reklamen: Se också: Motherhood möter – Papporna Johan och John

(3:06)

Slå på ljud
Mer läsning för dig
7 briljanta saker USA:s nästa vicepresident sagt om familjen
Klockrena tweets om frustrationen som uppstår vid nattning av barn
Tonårsförälder? Då kommer du garanterat relatera till dessa tweets

Utvald läsning