27-åriga åttabarnsmamman: Så får vi livet att gå ihop

mamma med atta barn

Chloe Dunstan i Australien är 27 år – och mamma till åtta barn.
Nu avslöjar hon hur den stora familjen får livet att gå ihop, och hur tidigt hon måste påbörja kvällsrutinerna för att hinna med alla barnen.
– Det har verkligen blivit lättare med åren med kvällsrutinerna, säger hon.

Redan när Chloe Dunstan var 22 år hade hon och maken Rohan tre barn, och nu vid 27 års ålder har australiensaren åtta barn – Evan, 8, Otto, 7, Felix, 6, trillingarna Rufus, Hank och Pearl, snart 5, och tvillingarna Sylvie och Cosmo, som föddes i oktober. Alla åtta barnen har kommit till på naturlig väg.

Nu delar hon med sig av sitt liv på sin Youtube-kanal, och berättar hur familjen får livet att gå ihop. För att hinna få alla barnen i säng vid rimlig tid så måste Chloe påbörja kvällsrutinerna så tidigt som halv fem på eftermiddagen. Då börjar hon laga mat, samtidigt som barnen hjälps åt att göra fint i lekrummet.

När barnen har ätit kockan sex är det dags för dem att turas om att bada och bli rena, samt borsta håret och tänderna inför läggdags. De äldre barnen tycker också om att vara med när de tvillingbebisarna ska bada.

Chloe: Det har blivit lättare att ta hand om åtta barn

Klockan åtta är alla barnen i säng och har fått höra en saga, och Chloe och Rohan får lite egentid, berättar hon.

– Det har verkligen blivit lättare med åren med kvällsrutinerna, eftersom alla förutom tvillingarna nu kan klä på sig själva. Med trillingarna var det mycket jobb ett tag när de var små. Men jag tror att med stora familjer så måste man göra det som funkar för en, säger hon i en video på sin Youtubekanal.

På grund av coronapandemin är alla barnen hemma och hemskolas, men Chloe försöker att inte lägga för mycket press varken på sig själv eller barnen.

– Barnen gör lite skolarbete och fokuserar sen mest på sakerna de gillar, som att rita, göra konstprojekt, experiment, leka och tillbringa massor av tid utomhus, har hon berättat för Daily Mail.

Så får familjen ihop sin vardag med nio barn: "Regler och massa kärlek"

Samtidigt jobbar både hon och maken hemifrån med en framgångsrik leksaksaffär på nätet.

– Det handlar om att jobba som ett team. Det kan bli mycket med både karriär, hemskolning och läxläsning, men vi lyckas bra tillsammans och att vi gör allt detta innebär att vi kan maximera familjetiden, vilket är väldigt viktigt för oss.

Precis blivit gravid? Här är fem tecken på att du väntar tvillingar