En del av

8 kända kvinnor som pratat öppet om kroppen efter förlossningen

03 mar, 2020 
AvMalin Ny
Ashley Graham och Kenza Zouiten Subosic.
Beyoncé Knowles, Ashley Graham och Kenza Zouiten Subosic. Här är kändisarna som har pratat öppet om hur deras kroppar har förändrats efter att de har fått barn .
Annons
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minnsBrand logo
Stjärnornas gravidavslöjanden vi minns

En graviditet innebär en hel del förändringar i kroppen och är enligt flera studier en tuffare ansträngning än att springa ett maratonlopp. Att acceptera att kroppen ser annorlunda ut kan dock upplevas som en utmaning för många, och kanske speciellt om du känner en press utifrån att se ut på ett visst sätt.

Här är åtta kända kvinnor som pratat öppet om hur deras kroppar har förändrats efter förlossningen!

Ashley Graham

Ashley Graham som gravid.
Ashley Graham födde en son i januari i år.

Den 18 januari i år kom nyheten om att supermodellen Ashley Graham och filmregissören Justin Ervin blivit föräldrar till en liten son vid namn Isaac Menelik Giovanni Ervin.

Drygt tre veckor efter förlossningen valde Ashley att dela med sig av hur kroppen har förändras efter graviditeten. På Instagram visade hon upp en nytagen bild på sig själv, iklädd ett svart uppdraget linne och ett par gråa engångstrosor, följt av texten.

Annons

”Hand upp alla som inte kände till att man även behöver byta böljor på sig själv. Efter alla dessa år i modebranschen hade jag aldrig kunnat gissa att engångsunderkläder skulle bli mitt favoritplagg, men här är vi! Ingen pratar om den återhämtning och läkning som nyblivna mammor måste gå igenom. Jag ville därför visa er att allt inte är som regnbågar och fjärilar”.

Moa Hjelmer

Moa Hjelmer hade komplex för sina ärr efter förlossningarna.
Moa Hjelmer hade komplex för sina ärr efter förlossningarna.

Friidrottaren Moa Hjelmer har lagt sin idrottskarriär på is två gånger för att föda sina barn, Wilma och Vincent. På sitt Instagram-konto berättade hon att hon har fått ett nytt perspektiv på sin kropp efter att ha fött två barn på relativt kort tid, och om hur hon har lidit av komplex för sina förlossningsärr.

“Jag har inga bilder på mig själv och min kropp som är tagna efter förlossningen där jag inte har kläder för att täcka över ärren. Jag ser inte mig själv som fåfäng, men i det här fallet måste jag erkänna att jag är det. Även om det är helt naturligt att föda barn och alla, inklusive jag själv, vet att kroppen förändras efteråt, så är det fortfarande något som jag är väldigt obekväm med”, skrev Hjelmer.

Annons

“Det kanske inte verkar som en stor sak, men jag har alltid trott att jag har varit bekväm med min egen kropp, stolt över mig själv och inte styrd av vad andra tycker. Men nu har jag insett att jag i det här fallet har blivit omskakad i grunden. Jag har känt mig tvungen att dölja mina fula delar på kroppen. Och det är inte rätt”, fortsatte hon.

Carin da Silva

Carin Da Silva vågade inte ha bikini på sju år.
Carin Da Silva vågade inte bära bikini på sju år.

Tv-profilen Carin da Silva, främst känd som dansare från programmet Let’s Dance, har berättat att hon inte bar bikini på sju år efter att ha fött barn. För Allas har hon berättat att hon hade föreställningar om att människor skulle bedöma hennes mage efter att den förändrats till följd av två födslar, och att det inte blev bättre att hon gjort sig känd som dansare med rutor på magen i det kända tv-programmet.

Annons

– Den gången var jag 21 och tränade varje dag, tro fan att jag ser annorlunda ut. Men jag funderade över hur folk skulle se på mina bristningar och att ha en mjuk mage med ärr. Jag vet inte vad jag tänkte, skulle folk ha pekat? Haha, nej, men jag trodde nog att de skulle titta, sa hon till tidningen.

Förra året bestämde hon sig dock för att inte längre låta sig begränsas och tog på sig bikinin på en semester i Grekland.

– Jag kan inte gå runt och vänta på att jag ska se ut på ett visst sätt, jag har varken den motivationen eller de generna. Jag ser ut såhär! Jag gillar god mat och dryck och har inte tid att träna.

Kenza Zouiten Subosic

Kenza Zouiten Subosic har pratat öppet om hur kroppen förändrats efter förlossningen.
Kenza Zouiten Subosic har pratat öppet om hur kroppen förändrats efter förlossningen.

Den 14 juni 2019 föddes Nikola, son till influencern Kenza Zouiten Subosic och hennes make Aleks. Paret hade länge kämpat för att få barn och Kenza, som närmade sig klimakteriet, hade genomgått flera misslyckade IVF-behandlingar innan hon till sist blev gravid, på helt naturlig väg.

Annons

Fem månader efter förlossningen skrev hon ett inlägg om hur hennes kropp har förändrats efter det att hon blev mamma för första gången.

”Höfter och midja har blivit bredare, huden på magen är lös och naveln är stor. Väger fortfarande ett par kilon mer än innan graviditeten men det är inte så konstigt med tanke på att jag äter mer skit (sötsuget är brutalt) och tränar mindre. Röven är plattare än någonsin”, skrev hon och fortsatte:

”Tror mina bröst kommer se helt annorlunda ut efter amningen också för när jag precis ammat så hänger dem som små ärtpåsar haha. Kan även dra ut mina nipples flera cm?! De är helt elastiska haha. Många frågar om jag fick bristningar och det fick jag. Inte på magen, men på rumpa/lår. Jag har alltid haft en rätt avslappnad syn på min kropp men jag kan tänka mig att detta ändå hade stressat mig lite innan jag fick barn. Men i dag så känns allt sånt så oviktigt. Det viktigaste är hur kroppen KÄNNS och den känns bra.”

Beyoncé Knowles

Beyoncé Knowles kände press att gå ned i vikt efter sin första förlossning.
Beyoncé Knowles kände press att gå ned i vikt efter sin första förlossning.

Efter att ha fått sitt första barn, Blue Ivy, har Beyoncé berättat att hon kände press på att gå ned i vikt.

Annons

– Jag satte press på mig själv att förlora all bebis-vikt på tre månader, och jag bokade in en liten turné för att se till så att jag verkligen skulle göra det. När jag ser tillbaka på det så var det helt galet. Jag ammade fortfarande när jag uppträdde i Atlantic City 2012, sa hon till Vogue 2018.

Ett par år senare, när hon skulle föda tvillingarna Rumi och Sir, hade hon dock tänkt om. Då led hon nämligen av ödem och toxemi och hade varit sängliggande i över en månad.

– Jag behövde tid för att läka och återhämta mig. Under min återhämtning gav jag mig själv kärlek och omtanke och jag omfamnade mina nya kurvor. Jag accepterade hur min kropp ville se ut.

Efter förlossningen började hon inte banta eller träna för att komma i form direkt, och ett år senare hade hon kvar de nya kurvorna som kom efter graviditeten.

– Mina armar, axlar, bröst och lår är fortfarande fylligare. Jag har en liten mammamage, och jag har ingen brådska med att bli av med den. Jag tycker att den är äkta. När jag är redo för ett sexpack kommer jag att jobba häcken av mig tills jag har fått det. Men just nu, känner jag och min lilla FUPA [nedre delen av magen] att vi är menade för varann, sa hon till Vogue.

Kate Winslet

Kate Winslet har fött tre barn.
Kate Winslet har fött tre barn.

Skådespelerskan Kate Winslet har dottern Mia och sonen Joe från tidigare förhållanden och sonen Bear med nuvarande maken Ned Rocknroll. I en intervju med Harper’s Bazaar pratade hon om hur hennes kropp har förändrats efter förlossningarna, och att hon heller inte förväntade sig att kroppen ska bli densamma som innan.

Annons

– Jag vill inte vara en av kvinnorna som säger: ”Oj, wow, hon har kommit i form på bara 12 veckor”. När jag läser sådant tänker jag bara; ”För i helvete, det är ju faktiskt omöjligt”. Jag vill behålla min hälsa och mitt förstånd, vara mätt och lycklig. Min kropp kommer aldrig gå tillbaka till hur den såg ut innan jag fick barn och jag skulle aldrig förvänta mig det heller, berättade hon för magasinet.

Anne Hathaway

Anne Hathaway som gravid.
Anne Hathaway har två söner, Jonathan och Jack.

Oscarsbelönade Anne Hathaway och maken Adam Shulman har två barn tillsammans, 3-åriga Jonathan och Jack, som föddes i november förra året. Skådespelerskan har tidigare pratat om att hennes två graviditeter inte var lätta att få till, och hon har också pratat öppet om att ingen borde skämmas över sin kropp efter att ha fött barn.

Annons

– Det finns ingen skam över att gå upp i vikt när du är gravid – eller någonsin. Det finns ingen skam över att det tar längre tid än du trott att gå ner dina gravidkilon – om det är något du vill. Det finns ingen skam över att bryta ihop och tillverka dina egna jeansshorts när förra årets jeansshorts blivit för små för dina lår, har hon skrivit på Instagram.

Blake Lively

Blake Lively blev nyligen trebarnsmamma.
Blake Lively blev nyligen trebarnsmamma.

I oktober förra året kom beskedet att Blake Lively och Ryan Reynolds blivit föräldrar för tredje gången. När Blake hade fött sin andra dotter pratade hon öppet om hur hennes kropp hade förändrats och att hon kände sig osäker kring att ha på sig bikini under filminspelning av The Shallows, åtta månader efter förlossningen.

– Det jobbiga är att jag spelar in en film där jag bär bikini åtta månader efter att ha fått barn och det finns lite osäkerhet och fåfänga som kommer med det. Du vill inte vara den personen i tidningarna som folk säger: ”usch, kolla på henne” istället för ”wow, kolla på henne” om, sade hon då till Herald sun.

Annons

– Det borde inte finnas någon negativitet efter att någon fått barn. Din kropp är vacker, den är vacker på ett helt annat och otroligt sätt, fortsatte hon.

Foto: TT, Instagram

Annons