En del av

8 kändisar om livet som ensamstående mammor

31 mar, 2022 
https://image.motherhood.se/jess.jpg.jpg?imageId=226889&x=15.241635687732&y=0&cropw=52.044609665428&croph=100&width=1318&height=1318Jessica Rådne
Att bli ensamstående med barn har både sina för- och nackdelar. Här är våra svenska stjärnors ord om att leva som singelförälder.
Annons
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Lite skönt med ensamtid, eller stor vånda över att varannan vecka lämna ifrån sig barnen till sin ex-partner? Stjärnorna har satt ord på hur det är att leva som ensamstående förälder.

Hanna Hedlund

Hanna Hedlund.Claudio Bresciani/TT

Sommaren 2021 gick musikalstjärnan Hanna Hedlund ut med att hon separerat från sin artistmake Martin Stenmark efter 22 år ihop. I samband med det blev hon ensamstående förälder till parets tre barn. För Expressen har hon beskrivit upplevelsen av att vara en förälder som lämnat tvåsamheten.

– Jag har verkligen vant mig vid varannan-vecka-livet. Om man nu någonsin gör det. Jag frågade en vän om det alltid kommer kännas fel, för att de inte ska vara med mig, på överlämningsdagen. Då fick jag höra att det inte spelar någon roll om det gått åtta år, utan det är alltid jobbigt den dagen, sa Hanna till tidningen i höstas.

Annons

– Många kan nog känna igen sig i det: I skuldkänslorna. Att man inte tycker att man räcker till, så då slår man knut på sig själv lite till. I slutänden blir man bara på dåligt humör. Men nu är det mindre skuldkänslor och mindre känslor av att inte räcka till.

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren.

Våren 2021 hittade musikal- och tv-stjärnan Pernilla Wahlgren kärleken i säljaren Christian Bauer, med dessförinnan levde hon i över 10 år som singel och ensamstående mamma till fyra barn. På Instagram har hon tidigare beskrivit hur tufft det varit att sköta familjelivet på egen hand.

”Mina tre musketörer! Så mycket vi har gått igenom tillsammans...! Att varit ensamstående mamma till er sedan ni var små, har varit fantastiskt, men också tufft många gånger - och gudarna ska veta att vi haft våra duster”, skrev hon i maj 2021 och postade ett bildspel på sig och de tre äldsta barnen, då och nu.

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist.BARDELL ANDREAS/Aftonbladet

År 2012 utsågs Carola Häggkvist till Årets mama av tidningen mama. Då beskrev hon livet som ensamstående mamma så här:

Annons

– Det blir mycket bärande när man lever själv med barn, så mina biceps har fått sig en rejäl omgång.

Mellostjärnan har två barn, den biologiska sonen Amadeus och adoptivdottern Zoe. I intervjun med mama beskriver hon adoptivdottern som en gåva.

– Som adoptivmamma är det inte bara jag som har gett henne en chans i livet, hon har även gett mig nytt liv. Det är inte jag som gör en god gärning, det är hon som ger mig något. Hon är gåvan! Nu vet jag att det är minst lika starkt som med ett biologiskt barn, det är precis lika djupt. Kärleken.

När Carola i fjol tog beslutet att hoppa av sin medverkan i Let’s Dance på TV4, hänvisade hon till sin plikt som förälder.

– Jag ser det som mitt ansvar som ensamstående förälder att ha ork kvar för mitt barn, skrev Carola på Instagram

Josefin Jinder

Josefin Jinder.

Artisten Josefin ”Little Jinder” Jinder bekräftade i mars 2022 att hon brutit upp med pappan till hennes 1,5 år gamla barn.

Annons

– Jag är ju inte själv jämt, vi har 50/50, så jag har det ändå ganska förspänt på ett sätt. Men det är ju mycket så klart. Och jag känner lite att varför är det ingen som rullar ut en röd matta för mig varje dag för att jag klarar av att hålla ihop allting, på något sätt, menade hon i samband med beskedet i en intervju i TV4:s Efter fem.

– Det ger ju mer än vad det tar att ha barn, så det är helt lugnt, tillade Josefin också.

Malin Gramer

Malin Gramer.

Programledaren Malin Gramer är idag lyckligt gift. Men under flera år levde hon som ensamstående mamma till sin son. Detta sedan hennes ex bedragit henne. I en intervju med Resumé från 2013 säger Malin:

– Jag ställer krav – är jag borta en vecka på jobb, måste jag vara hemma en vecka sen. Mitt liv är väldigt mycket ett pusslande. Å andra sidan får jag och min son mycket tid med varandara ändå. Den veckan jag är ledig kan jag ha honom hemma från dagis.

Annons

– Men jag har inget privatliv. Det finns ingen tid att dejta, eller att gå ut och käka middag med vänner, jag vill ju vara så mycket som möjligt med min son.

Petra Mede

Petra Mede.

Sommaren 2022 blir programledaren och skådisen Petra Mede mamma för andra gången då hon har valt att på egen hand skaffa barn vid en ålder av 52.

– När jag inte jobbar då är jag med min dotter. Jag tackar nej till alla typer av fester, och det är väldigt lätt att välja bort det när jag har henne. Jag har haft möjlighet att göra så mycket saker innan jag fick barn.

Margaux Dietz

Margaux Dietz.

– Jag fokuserar på att lära mig vara ensam efter så många år i en relation, menade influencern Margaux Dietz i en intervju med Expressen våren 2020.

Annons

Detta sedan hon separerat från pappan till sin son Arnold.

– Det fungerar bra! Det krävs något mer planering och jag försöker lägga sena arbetsdagar då Arnold är hos sin pappa. Det som är bra när man är sin egen chef är att jag kan lägga mitt eget schema och anpassa utifrån den tiden jag har Arnold hos mig, sa hon vidare.

Sofia Ståhl

PT-Fia, Sofia Ståhl.FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Aller Medias bloggare och träningsprofil Sofia Ståhl har nyligen bekräftat att hon nu efter flera års singelskap har funnit kärleken i tv-stjärnan Tareq Taylor. Vid många tillfällen innan dess har hon i sin blogg beskrivit livet som ensamstående mamma.

”Livet som separerad med barn är sådana kontraster, speciellt på sommaren när vi har varannan vecka, något vi inte har i vardagen. Som jag sa till mamma igår: De sista två dagarna kände jag att en paus var välkommen, men i samma sekund vi skiljs åt skriker mitt väsen jag ångrar mig kom tillbaka skit i pausen jag vill bara vara nära dig. En ambivalent känsla jag tror alla separerade föräldrar känner”, bloggade Sofia i fjol.

Foto: TT

Annons
Innehåller reklamlänkar