En del av

9 helt magiska badplatser med utlandskänsla – i Sverige

15 apr, 2021 
https://image.motherhood.se/image-4447881?imageId=4447881&width=1320&height=689
Nina Nyström
stränder med utlandskänsla
Visste du att även Sverige bjuder på vita puderstränder, turkosgröna kalkbrott och kristallklara, aquablåa vikar? Kolla in de här helt magiska badplatserna runt om i landet, dit vi drömmer om att ta familjen.
Annons
TV: 8 trick för att koppla bort jobbet på semesternBrand logo
TV: 8 trick för att koppla bort jobbet på semestern

Vårt avlånga land bjuder på massor av vackra kustremsor och sjöar att ta ett dopp i, så det finns gott om plats för alla att hitta sin egen pärla. Men vissa badplatser har blivit mer populära än andra – just för att de är så drömlikt vackra.

En del av dem bjuder på gott om puls med barnvänliga restauranger, after beach och härlig semesterkänsla för dig som längtar söderöver. Andra erbjuder en lugnare, men nog så vacker naturupplevelse – perfekt för familjen som föredrar det.

Kolla in de här pärlorna – knappt man tror att det är Sverige!

Sudersand, Gotland

Vid Fårö på Gotland ligger Sundersand, stranden som bjuder på kristallklart vatten, vit, finkornig sand och långgrund, räfflad sandbottnen.

Tropical Beach, Helsingborg

Foto: Helsingborg.se/Anna Olsson

Mitt i Helsingborgs city kan du bada mellan palmer och ta en drink på den tillhörande bohemiska strandrestaurangen. Stranden kom till i samband med en bomässa 1999 och sandstranden är naturlig, men palmerna behöver lite hjälp på traven och får övervintra på annat ställe.

Annons

Tylösand, Halmstad

Mer känsla av semester och fest är svår att få i Sverige. Den fina sandremsan är fyra kilometer lång, men det är kring Hotell Tylösand allt händer.

Rörum/Knäbäckshusen, Österlen

Här är faktiskt känslan rentav karibisk! Foto: TT

De långa, vita stränder runt omkring Stenshuvud ger faktiskt en karibisk känsla. En del av hemligheten ligger i den lummiga grönskan som på sina ställen till och med hänger ner och ger mysig skugga vid strandkanten.

Här kan storbarnen sola och bada och bebisen vila under träden!

Sandhammaren, Ystad

På Landets sydöstligaste udde ligger Sveriges vitaste sandstrand, och många anser att det är landets finaste strand. Vissa dagar kan det vara en hel del vågor, kul att leka i, men kanske sämre om man har riktigt små barn.

Annons

Skanör/Falsterbo, Skåne

I pittoreska Skanör/Falsterbo är stranden vit, vattnet kristallklart och bland grästuvorna ovanför dynerna ligger små badhytter i pastellfärger. Den lilla orten bjuder också på många fina hus och en mysig hamnpromenad.

Blå lagunen, Gotland

Landet bjuder på många kalk- eller stenbrott att bada i, och gillar du inte trängsel är inte Blå Lagunen något för dig, men hey – den här artikeln handlar om badplatser med utlandskänsla och Blå Lagunen i närheten av Fårö bjuder på turkosare vatten än någon annat badplats i landet. Det blir dock fort djupt och räkna med klippbad och att hålla koll på kidsen.

Djäknesundet, Karlsborg

Längs Vätterns strand ligger denna lummiga lilla grönskimrande oas, som definitivt för tankarna till badplatser närmare ekvatorn.

Hållö, Smögen

På ön Hållö utanför Smögen hittar du flera fina badställen, men framför allt den kända marmorbassängen, som kan mycket väl tävla med den grekiska övärlden. En trevlig dagsutflykt.

Foto: TT/Instagram

Se också: 5 vanliga resemyter de flesta av oss tror påBrand logo
Se också: 5 vanliga resemyter de flesta av oss tror på
Annons