En del av

80- och 90-talsmodet du ALDRIG trodde du skulle se igen

30 apr, 2021 
AvNina Nyström
Med åren har vi lärt oss att trender kommer tillbaka. Ändå fanns det en del plagg du själv bar på 80- och 90-talet som du inte trodde skulle göra comeback – men nu bär din dotter dem. Häng med på en nostalgisk resa!
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Permanent, osmickrande glasögon, stubblugg, hockeyfrilla – listan på tveksamma modeval från 80- och 90-talet kan göras lång. Många av oss som växte upp på den här tiden har gömt gamla fotoalbum (som man ju hade då…) längst in i källaren, med ursäkten att man nog inte riktigt förstod bättre då.

Men just därför känns det extra märkligt att se att det hetaste modet just nu känns som handplockat från din garderob från -92. Och – konstigt nog ser det inte alls lika illa ut som du minns det som? Eller kanske var det som sagt kombinationen av allt det andra också (alltså permanent, osmickrande glasögon, stubblugg, hockeyfrilla o.s.v) som gjorde att det blev lite sämre då?

Annons

90-talsmodet som kom tillbaka med stormsteg

Eller vad sägs om de här sakerna – trodde du någonsin att du skulle få se dem igen?

Mom jeans

mom jeans

Ja, det är vi som är mammorna som växte upp med illasittande 501:or. Men å andra sidan var de ju klart skönare än många av de jeans vi pressat ner oss i efter det. Så på den fronten får man ju verkligen ge dem credd för det, både jeansen och den yngre generationen som väljer dem. Men ärligt talat – de är fortfarande inte jättesmickrande?

Scrunchies

scrunchie

Var det någon som någonsin trodde att de skulle komma tillbaka? Nej. Vilken skatt man hade suttit på ändå om man sparat alla! Men visst, de gör ju tofsen roligare och festligare samtidigt som de är snälla mot håret.

Annons

Tjocka diadem

tjej med tjock diadem

Också otippat. De är liksom ganska svårburna eftersom vadderingen inte smickrar alla frisyrer och huvudformer, och dessutom skaver de liksom bakom öronen?

Jazzbyxor

tjej i lila jazzbyxor och jacka.

De utsvängda byxorna som dominerade millennieskiftet tillsammans med Buffaloskor är tillbaka med besked. Men åter igen – de var faktiskt ändå sköna! Som tur är har man produktutvecklat bort det där syntetiska materialet de alltid var gjorda i då (och som ärligt talat var det som gav upphov till uttrycket kameltå..?)

Annons

Slipover

tjej i slipover

En 90-talstrend som så fort den blåste över verkligen kändes äldre herre. Nu däremot är det allt unga tjejer vill ha.

Magväska

magväska

Som sagt, det ÄR ett ganska märkligt modeklimat? Om än – mycket praktiskt ändå…

Foto: H&M/Nelly/TT/Asos

Annons