Alicia Vikander om missfallet och tuffa resan mot graviditeten

Alicia Vikander om missfallet och tuffa resan mot graviditeten
Alicia Vikanders stilresa genom åren
0:43

Efter reklamen: Alicia Vikanders stilresa genom åren

(0:43)

Slå på ljud

Sedan giftermålet mellan Hollywoodparet Alicia Vikander, 33, och hennes make Michael Fassbender, 44, har paret varit väldigt förtegna om sina framtidsplaner och när det började tisslas och tasslas om att paret väntade barn i oktober 2020 valde de att inte svara på några frågor. Men när man i början av augusti förra året såg Alicia Vikander och Michael Fassbender med en bebis i famnen på flygplatsen i Paris var det svårt att inte lägga ihop ett och ett. Kändisparet hade fått sig en pandemibebis. I magasinet People berättade Alicia Vikander nyligen om hur föräldraskapet gett henne en ny förståelse för livet.

– Det är ganska vackert, och kommer bidra mycket till mitt arbete i framtiden, sa hon utan att avslöja varken namn, kön eller hur gammal den lilla bebisen är.

Alicia Vikander och sonen myser i Paris hösten 2021.

Alicia Vikanders tuffa resa mot en graviditet

I en ny intervju med det amerikanska magasinet Harpers Baazar berättar hon nu att resan mot en graviditet inte var en dans på rosor.

– Jag försökte bli gravid ett tag. Så jag hade tuffa perioder under nedstängningen. Jag kämpade en tid, säger hon samtidigt som hon överväger att inte berätta mer. Men hon fortsätter:

– Men jag tror att det händer många och att så många kvinnor går igenom samma saker och det är tufft, säger hon.

”Jag trodde inte jag kunde bli gravid”

I samma intervju säger hon att hon till en början inte hade några planer på att bli mamma. Eller att hon ens tänkt tanken – förrän hon fyllde 30 år. Och det var först efter ett missfall som hon förstod att hon ville ha barn.

– Ett tag trodde jag inte att jag kunde bli gravid, fortsätter hon samtidigt som hon går in på hur livet ter sig idag – i familjen om tre.

– I min lilla familj, med min make och mitt barn, så reser vi tillsammans, alltid. Det är regeln. Vi tar jobb så att någon av oss alltid kan vara med bebisen.

Paret som träffades under filminspelningen av Fyren mellan haven gick och gifte sig på Ibiza 2017, och sedan en tid tillbaka bor Hollywoodparet i Lissabon, Portugal.

Alicia Vikander på modeveckan i Paris nu i mars.

Foto: TT/Instagram

Mer läsning för dig
Nyblivna mamman Alicia Vikander om viktiga tiden med familjen
Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga
Anki Lidén om sorgen – fyra år efter sonen Tim Berglings bortgång

Utvald läsning