En del av

Amy Schumer vill normalisera olika mammakroppar – visar upp kejsarsnittet

03 feb, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Amy Schumer
Komikern Amy Schumer har delat en bild på sitt ärr från kejsarsnittet. Nu hyllas hon av följarna för det ärliga inlägget.
Annons
8 orsaker till att barn föds med planerat kejsarsnittBrand logo
8 orsaker till att barn föds med planerat kejsarsnitt

I maj 2019 fick komikern, skådespelaren och manusförfattaren Amy Schumer sitt första barn tillsammans med sin make, kocken Chris Fischer. Barnet fick först heta Gene Attell Fischer, men efter elva månader fick sonen ett nytt namn när föräldrarna insåg att det lät lite väl mycket som ”genital fissure”.

Gene David Fischer fick till sist bli namnet på barnet.

Amy Schumers svåra graviditet

Den frispråkiga Amy Schumer var sin vana trogen väldigt öppen med svårigheterna under graviditeten. Hon drabbades tidigt av hyperemesis gravidarum, som är en svår form av gravidillamående. Det blev så allvarligt att hon tvingades lägga in sig på sjukhus.

Förlossningen var inte heller enkel för komikern som lider av endometrios och genomgick ett över tre timmar långt kejsarsnitt.

Sedan dess har hon fortsatt vara ärlig om sin första tid som mamma. I podcasten Informed pregnancy berättade hon bland annat att hon slutade amma efter en månad.

Annons

– Vissa bara älskar att amma, och jag är så glad för deras skull. Men jag gillade det inte alls, det tråkade ut mig. Samtidigt kände jag mig stolt över att göra det, att ge mitt barn mjölk och grejer, säger hon i intervjun och tillägger:

–Men när det väl slog mig att jag kunde sluta, tänkte jag ’jag ska sluta’, och i samband med det så trappade jag ner på pumpningen veckovis.

Kommer inte bli gravid igen

Under förra året gjorde Amy Schumer och Chris Fischer flera försök att skaffa ett till barn genom IVF-behandlingar. Men i augusti berättade hon i en intervju med Today att de slutat försöka.

– Jag tror inte att jag kan göra IVF igen. Så jag bestämde mig för att jag inte kan bli gravid igen. Vi pratade om en surrogat, men jag tror att vi avvaktar just nu, sade hon.

Visar ärret – nu hyllas hon

Nu har Amy Schumer fått mycket beröm igen av sina följaren. Hon har nämligen publicerat en nakenbild av sig själv där hon stolt visar upp ärret på magen.

Annons

”Känner att mitt kejsarsnitt är gulligt i i dag”, skriver hon.

Hennes kollegor och följare uppskattar den ärliga bilden.

”Vad som än transporterade Genie till den här planeten ska omfamnas”, skriver Jessica Seinfeld.

”Amen, syster! Ärr är vackra!”, skriver en följare, och en annan kommenterar:

”Jag brukade ta hand om nyblivna mammor, och det är ett vackert stridsärr”.

Amy Schumer har också lagt till hashtagen #hotgirlwinter, vilket förvirrade Nicole Richie.

”Jag trodde att hastagen löd Hot Girl Wiener som jag antar att jag får starta nu”.

Annons