En del av

Anja Pärsons relation till Filippa Rådins exman

05 dec, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Filippa Rådin och Anja Pärson
Innan Filippa Rådin träffade Anja Pärson var hon gift med första barnets pappa.
Nu berättar alpinlegendaren om hur relationen till sin frus exmake ser ut.
Annons

Anja Pärson har sex OS-medaljer (av vilka ett är ett guld), sju VM-guld och 42 världscupssegrar. Dessutom har hon tilldelats bragdguldet två gånger och utsetts till årets kvinnliga idrottare två gånger. Så det går inte att säga annat än att hon haft en utmärkt alpin karriär.

Anja Pärsons karriär genom åren – från debuten 1998 till OS-guldBrand logo
Anja Pärsons karriär genom åren – från debuten 1998 till OS-guld

Den avslutade hon 2012, och när skidorna var lagda på hyllan höll hon ett uppmärksammat sommarprat i vilket hon berättade om den stora kärlek Filippa Rådin. Då hade de varit ett par i fem år.

Så träffades Anja och Filippa

I dag har de varit gifta i åtta år och lever ihop med de tre barnen Emmi, Elvis och Maximilian.

De sågs för första gången när när Anja besökte Filippas klädbutik. Det uppstod först en vänskap som senare kom att utvecklas till något mer.

Annons

– Vi reste ihop och jag hälsade på Anja i Monaco. Vi mejlade och pratade i telefon och blev varandras ventiler. Sedan började man fråga sig "varför tänkte jag på henne hela tiden?". Vi insåg att vi var kära, har Filippa berättat i en intervju i tidningen Mama.

Anja Pärson om relationen till Filippas exman

Innan det blev dem var Filippa gift med en man, pappan till hennes första barn Emmi. I en ny intervju med Amelia berättar Anja Pärson att hon och exmaken har en god relation till varandra.

– I går hjälpte vi Filippas exman att sätta ned rör i marken för hängrännorna vid hans hus. Vi har absolut en bra relation. I den lite moderna familjen hjälps man åt. Vi har arbetsdagar hos varandra och under vinterstängningen tar vi ett hus i taget. Det är roligare när man är fler och drar pizza i vedspisen, säger Anja Pärson till Amelia.

I en tidigare intervju med tidningen har Filippa Rådin berättat att hon och exmannen delar vårdnad om dottern Emmi, och hur de får ihop varannan-vecka-livet.

– Emmis pappa bor ju i Umeå och vi har varannan vecka - det är det åtagande som är det viktigaste i livet, och då rättar man sig efter det och gör det bästa av situationen. Men en bra sak är att Anja är sjukt duktig på logistik. Det är ju det hon i stort sett har hållit på med hela livet, säger hon i den intervjun.

Anja Pärson och Filippa Rådin - parets kärlekshistoriaBrand logo
Anja Pärson och Filippa Rådin - parets kärlekshistoria

Foto: TT

Annons