Anna Brolin om stressen: ”Släcker bränder varje dag”

Anna Brolin
Camilla Läckberg – om mammarollen och relationerna
Slå på ljud

Anna Brolin mår som allra bäst när barnen är glada men stressar som alla andra småbarnsföräldrar för att få jobb, vardag och hälsa att gå ihop. Vi fick en pratstund med en av Sveriges mest populära programledare.

Vad är hälsa för dig?

– Det är nog balans. Att ha någon form av balans på alla plan i livet, säger hon till MåBra.

Hur tränar du?

– Som småbarnsmamma är det inte helt lätt att få till träningen. Även om de är lite större nu … När båda är friska på förskolan är det lättare att få till någonting. Jag springer, 30 min löpning är mest tidseffektivt. Annars kör jag snabb intervallträning i form av tabata hemma. Jag har inte varit på gymmet på länge, både på grund av tiden vi lever i och att det är lättare att få till hemma.

– Roligast att träna är tennis eller panel, det skulle jag lätt kunna göra åtta timmar om dagen om det gick.

Hur tänker du kring kost?

– Kost är precis lika viktigt som träning, jag känner direkt att om jag har ätit sämre så mår jag sämre. I mitt fall kan det också handla om att det blir för många timmar sedan jag fyllde på.

– Jag försöker äta lite nyttigare i veckorna och unna mig mer på helgerna. Den stora utmaningen har varit när jag har rest mycket, då är det omöjligt att hitta bra mat, man måste ha med sig snacks i väskan. Här hemma finns det bra saker!

Stressar du för mycket?

– Jag stressar som vilken småbarnsmamma som helst. Det är ju klart att få ihop ekvationen med barn, jobb, träning … det blir stressigt. Jag släcker bränder på daglig basis, hanterar småbarns vilja och trots. Men däremot försöker jag att ta en sak i taget och inte tänka för långt framåt. Jag tycker det hjälper, att inte plocka fram för mycket onödig information, inte mer än jag behöver.

– Sedan finns det ju stressen som mitt jobb innebär, att direktsända och göra live-rappporteringar hela tiden. Men det är en positiv stress, den blir jag nästan lugn av och går igång på.

Är du bra på att ta vara på livet?

– Ja, eller både och. Vissa stunder är jag det. När det gäller att livsnjuta – att stanna upp och ta vara på de små stunderna, det är jag bra på. Det tror jag man blir bättre av med småbarn. När man är i parken måste man titta på dem hela tiden så de inte springer iväg, till exempel.

Är du bra på att säga nej?

– Nej. Det är jag verkligen inte. Jag tycker att så mycket är roligt.

Programledare Anna Brolin

Programledaren Anna Brolin har blivit bättre på att njuta av livet som småbarnsmamma.

Vad får dig att må riktigt bra?

– Glada barn!

Har din syn på hälsa förändrats över åren?

– Ja, det har den verkligen! Det har ju helt berott på vilket skede i livet jag varit i, jag har en helt annan syn på hälsa idag mot när jag var 19. Och är mer medveten. Plus att det finns mer kunskap idag och att jag har jobbat flera år med experter på hälsa, i Biggest Loser, jag tar till mig!

Det här är Anna Brolin

  • Ålder: 40 år.
  • Familj: Maken Jesper Rodhborn, barnen Elton, 5, Lionel, 2.
  • Bor: På Söder i Stockholm.
  • Gör: Programledare.
  • Aktuell: I Biggest Loser på Sjuan och i Efter fem på TV 4.

Foto: Sophie Odelberg/Tv 4

Mer läsning för dig
Camilla Läckberg: ”Lyssna inte på alla jävla råd”
Elaine Eksvärd: Så pratar du med barn om svåra saker

Utvald läsning