En del av

Guide: Ansiktsmålning för barn som vill bli en katt

25 okt, 2022 
https://image.motherhood.se/image-8544538?imageId=8544538&width=1320&height=1320&cropw=66.67&croph=100&x=19.05&y=0
Hannah Bergroth
ansiktsmålning katt barn
Att göra en ansiktsmålning kan vara knepigt, speciellt om det tar för lång tid. Här guidar vi steg för steg hur du målar mini till en gullig, liten katt.
Annons

Oavsett om det är Halloween, barnkalas eller fest på förskolan brukar det vara roligt för barnen att klä ut sig. Kläderna är oftast inget problem, det gäller ju bara att vara kreativ med plagg och accessoarer som finns hemma.

När det kommer till att göra en ansiktsmålning kan det vara aningen knepigare än du tror. Svåra och invecklade sminkningar som tar tid att färdigställa har varken du eller barnet tålamod för. Därför kan den enklaste versionen vara det bästa alternativet. Vi ger tips!

Video: Gullig katt-ansiktsmålning för barn till HalloweenBrand logo
Video: Gullig katt-ansiktsmålning för barn till Halloween

Ansiktsmålning med bild av katt – i tre enkla steg

Med endast en sminkprodukt kan du lätt måla mini till en söt katt. Kolla här!

Annons

Du behöver:

  • Svart, flytande eyeliner

Steg ett: Börja med att måla ett litet hjärta med den svarta eyelinern, mitt på nästippen. Ha näsan som mått och gör hjärtat i samma storlek som nästippen. Fyll i hjärtat med samma eyeliner.

ansiktsmålning katt steg ett
Tips! Blev det fel? Blöt en tops i lite vatten och sudda ut.

Steg två: Måla ett streck längs vecket under näsan. Gör en liten triangels längst ner. Fyll i den och även en liten del av övre läppen med eyelinern. Dutta små prickar mot kinden och dra tre smala morrhår, från mungipan utåt. Gör likadant på andra sidan.

Steg två ansiktsmålning katt
Tips! Om barnet ler är det lättare att placera prickar och morrhår.

Steg tre: Kamma upp brynen lite med hjälp av en hårkam eller ren tandborste. Avsluta med att måla fem smala streck, från ögonbrynen uppåt mot hårfästet.

Annons
katt ansiktsmålning klar
Tips! Vill du ha mer effekt mot nospartiet? Innan du börjar kan du svepa vitt puder eller ögonskugga precis i området under nästan och ovanför överläppen.

Foto: Aller Media

Annons