Anton och Sofia från Gift vid första ögonkastet om graviditeten

Sofia och Anton från Gift vid första ögonkastet i Åre

Efter att Anton och Sofia gjort sig kända i SVT-programmet Gift vid första ögonkastet har mycket hänt. Paret, som under seriens gång blev kända som ”tacoparet” på grund av sin förkärlek till tacos, höll inte bara ihop efter programmet. De hann också skaffa en van, flytta ihop i Stockholm, flytta till Åre och väntar nu barn.

Se också: Kalle Norwald om hur man håller kärleksrelationen levande

Kalle Norwalds tips för fungerande kärleksrelationer
2:57

Efter reklamen: Kalle Norwalds tips för fungerande kärleksrelationer

(2:57)

Slå på ljud

Motherhood ringde för att hör hur känslorna går kring att bli föräldrar – och hur de fick en äsch-vi-kör-inställning till livet.

Hej, Anton och Sofia. Grattis till graviditeten! Hur känns det?

Sofia:

– Tack! Det är ju massa känslor men såklart är vi främst superglada. Jag mår bra nu till skillnad från hur det var i början. Där någon gång mellan vecka 8-15 hade jag fortfarande praktik i en mellanstadieklass och mådde ganska illa. Så jag hoppades varje dag att jag inte skulle behöva spy i skolan, och det behövde jag aldrig tack och lov, haha. Men som sagt, nu är det mest rosa moln!

Vad skönt. Hur går dina tankar Anton?

– Det är jättekul, jag är väldigt glad. Jag har inte mått illa på morgonen, haha. Nej men jag är supertaggad, plusset på stickan och den resa som har varit tills nu har varit jättefin. Igår morse kunde jag känna bebisen första gången. Det var skithäftigt.

Anton Pehrson och Sofia Lindhe
_

Innan paret slog sig ner i Åre bodde och reste de runt i en van i somras.

Familjen: Sofia, 26, Anton, 29 och bebis i magen med BF i vår, samt hunden Liam!

Gör: Sofia pluggar till mellanstadielärare och är klar efter jul medan Anton jobbar på distans som kundtjänstchef inom IT

Bor: Hyr lägenhet i Åre och ska snart flytta in i nya lägenheten de köpt i Åre

Streamar just nu: Bergs Superlag

Följ: @regnbagsreggad på Instagram

Visste ni snart efter att ni träffats att ni ville försöka bli gravida?

Sofia:

– Ja, vi har ju pratat om det verkligen. Det var ju en grej i matchningsprocessen i Gift vid första ögonkastet redan, att vi båda drömde om barn. Sen har vi pratat om det och började tänka att det kunde få hända inom en snar framtid. Jag ville gärna bil klar med min utbildning först, som är färdig nu efter jul. Så det kändes skönt.

Anton:

– Ja, jag tror väl att jag också har någon biologisk klocka som har börjat ticka snabbare och snabbare, haha. Det var ett väldigt glädjande besked men det gick nog lite snabbare än vi trodde båda två.

Vad ser ni mest fram emot med att bli föräldrar?

Anton:

– Jag tror att spädbarnsåldern är väldigt mysig så jag ser fram emot den.

Sofia:

–Ja, jag vill ju mer ha ett barn, inte en bebis, haha. Jag ser fram emot när barnet blir två-tre år, börjar gå, prata och blir en person.

Anton och Sofia

Paret sitter med hemmaplugg och hemmajobb i lägenheten i Åre den här dagen.

Sofia Lindeh från Gift vid första ögonkastet gravid

Både Anton och Sofia har alltid vetat att de längtar efter barn.

Hur går tankarna kring namnet? Det var ju en fråga redan ni pratade om redan när ni dejtade i Gift vid första ögonkastet.

Anton:

– Ja vi hade några som vi var överens om och några vi absolut inte var överens om. Men ja, Sofia, har vi bestämt oss?

Sofia:

– Ja… Vi vet ju inte om det är en pojke eller flicka än så det är fortfarande luddigt. Men vi kommer absolut komma överens.

Vill ni vänta med att ta reda på könet med andra ord?

Anton:

– Nej, planen är att vi ska öppna kuvertet där de skrev ner det på rutinultraljudet på julaftons morgon.

Anton och Sofia från gift vid första ögonkastet gravida

Efter medverkan i Gift vid första ögonkastet kan man följa Sofia och Antons liv på instagramkontot @regnbagsreggad.

Vilken fin idé! Låt oss prata lite om er vardag också. Det har ju hänt massor sen vi såg er i Gift vid första ögonkastet. Ni har flyttat ihop i Stockholm, bott i en van, flyttat till Åre och blivit gravida. Ni skrev något på er Instagram om att ha lite äsch-nu-kör-vi-inställning till livet. Är det så ni är som personer?

Sofia:

– Ja, jag har alltid varit sån. Det är ett släktdrag. Min familjen är så. Du var nog inte så när vi träffades, Anton? Men jag tror kanske att det låg som en underliggande grej hos dig? När vi träffades skulle du ju bo i Alingsås .

Anton:

– Haha, japp. Planen var att jag skulle leva och dö i Alingsås. Men det har nog alltid funnits där att också våga gå på känsla. Och sen fick jag se att det finns en värld utan för Alingsås, haha.

Var det Sofia som kom in och ändrade i den där planen?

– Ja, det får jag nog säga att det var. Jag sa ju tidigt att jag trivs i Alingsås men kan tänka mig att flytta för kärleken. Och det är ju det jag gjorde. Och jag har trivts väldigt bra både i Stockholm och Åre. Så home is where your heart is.

Kalle Norwald: 7 saker vi kan lära av paren i Gift vid första ögonkastet

Ja, det var ju ganska nyligen ni flyttade till Åre. Varför just Åre?

Sofia:

– Vi har egentligen inget riktigt bra svar mer än att jag har varit här mycket och min farmor och farfar byggde ett hus här på 80-talet. Sen bor min pappa här bara några hus bort. Jag har tagit med Anton hit och vi trivs ju väldigt bra i naturen. Och när min studentlägenhet går ut nu kände vi lite att det är nu eller aldrig om vi ska testa detta.

Anton och Sofia från gift vid första ögonkastet

Sofia har rötter i Åre och efter att de tillbringat mycket tid där tillsammans bestämde de sig för att testa att flytta dit. ”En perfekt kombination av småstadskommun och storstadskänsla när Stockholmarna kommer på vintern” beskriver de orten.

Snyggt vågat! En sista fråga. Vad gör ni i jul?

Sofia:

– Vi kommer vara i Åre och min mamma, bröder och deras respektive kommer upp. Sen kommer vi hänga här och åka skidor. Och senare kommer det upp lite kompisar.

Anton:

– Exakt, och vi jobbar på att få upp även min familj efter jul. Men det är lite svårare med Alingsåsarna, haha.

Foto: Privat

Mer läsning för dig
Sofia och Anton från Gift vid första ögonkastet väntar barn
Kan man hyra hem Kalle i Gift vid första ögonkastet för relationsråd?

Utvald läsning