En del av

5 saker barnvakten stör sig på att föräldrar gör (vi förstår varför!)

12 apr, 2023 
AvElisabeth Granseth
En barnvakt som läser för barnen och en pojke som vinkar hejdå till sin mamma

Har ni hittat en fantastisk barnvakt som era barn älskar? Då ska ni hålla hårt i den personen! Men det finns saker som barnvakter inte gillar att föräldrar gör. Så vill du behålla din barnvakt - kolla in den här listan!

Annons

När du anlitar en barnvakt har du särskilda krav på personen som du ska lämna ditt älskade barn till. Men precis som att du inte vill att barnvakten ska göra vissa saker – som att sitta klistrad vid mobilen eller komma för sent – finns det vissa saker som barnvakten stör sig på att du som förälder gör.

Så har du hittat en fantastisk barnvakt och vill att han eller hon ska fortsätta passa dina barn, kolla in den här listan!

Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvaktBrand logo
Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvakt

5 saker barnvakter inte gillar att föräldrar gör

Här är fem saker barnvakter stör sig på att föräldrar gör, inspirerad av sajten Purewow. De har pratat med barnvakter med många års erfarenhet och det här är det värsta som föräldrar gör – och vi förstår faktiskt varför man kan störa sig på detta!

Annons

1. Kommer hem senare än överenskommet (utan någon bra anledning)

Har ni kommit överens om en tid då du som förälder ska komma hem så håll den. Självklart kan det hända saker som gör att du blir sen, men då är det bra att du ringer och meddelar eller skickar ett sms.

2. Vill att du ska städa HELA huset eller lägenheten samtidigt som du passar barnen

Barnvakten är anlitad för att ta hand om barnet, inte för att storstäda. Det är ju roligare för barnet om barnvakten har tid för att leka och hitta på saker tillsammans.

En barnvakt med många barn
Lassa inte på barnvakten fler barn än vad ni kommit överens om.

3. Glömmer att informera om rutiner

För vissa barn är det jätteviktigt med rätt gosedjur eller filt vid läggdags och det kan uppstå panik om det är exakt rätt. Så se till att du informerat barnvaken om rutinerna och lämnat viktiga nattningssaker på rätt plats – så slipper barnvakten leta igenom hela huset.

Annons

4. Pratar inte klarspråk om vad barnvakten förväntas göra

Barnvakter är inte tankeläsare och det kan vara jättejobbigt om föräldrarna och barnvakten har olika idéer om vad som ska göras. Prata istället med varandra så att alla har samma förväntningar. Då brukar det bli bra!

5. Vill att barnvakten ska passa fler barn än överenskommet

Hade du glömt att storebror inte skulle gå på det där kalaset och att han också kommer vara hemma? Informera barnvakten, gärna i god tid så att det inte blir någon överraskning om hur många barn som ska passas.

Foto: TT

5 sysslor alla barn kan hjälpa till med hemmaBrand logo
5 sysslor alla barn kan hjälpa till med hemma
Annons