En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

Skönhetsprodukter till mamma – Hannah Bergroth ger tips

28 apr, 2023 
https://image.motherhood.se/image-8544538?imageId=8544538&width=1320&height=1320&cropw=66.67&croph=100&x=19.05&y=0
Hannah Bergroth
Hannah Bergroth skönhetstips
Produkter som piggar upp, ger lyster, återfuktar och skyddar mot solen är ett måste för en småbarnsmamma. Här tipsar Motherhoods redaktör Hannah Bergroth om vilka skönhetsprodukter hon inte kan vara utan just nu.
Annons

Intresset för hudvård och skönhet började tidigt och under mina 36 år har jag hunnit testa allt ifrån dyrgripar till budgetvarianter.

Men sedan jag blev mamma för nio år sedan började jag kräva mer av en produkt – det räcker liksom inte att den ”bara” doftar gott.

5 skönhetshacks med ditt läppbalsamBrand logo
5 skönhetshacks med ditt läppbalsam

Sömnlösa nätter, hormoner som spökar och många, långa dagar med barnen utomhus sätter sina spår. Därför väljer jag produkter som skyddar, trollar bort trötthetstecken och ger en massa lyster.

En annan sak som är minst lika viktigt är att de ska vara snälla för plånboken – som tvåbarnsmamma behöver mina pengar räcka till mycket.

Bäst i test: 8 skönhetsprodukter till mamma

Här tipsar jag om mina favoritprodukter som jag inte kan vara utan just nu.

Annons

Ansiktsrengöring – olja som ger glow

Att tvätta ansiktet med en olja är alltid en bra idé – även om du upplever din hy som fet. Den här rengöringsoljan tar skonsamt bort smink och lämnar huden återfuktad och alldeles babylen. Det bästa: Den är otroligt dryg, två pumpar räcker.

Rengöringsolja från Nuxe
Klicka på bilden så kommer du direkt till produkten.

Pads som piggar upp

När jag är på minus på sömnkontot är de här padsen räddaren. Innan jag smörjer in ansiktet med serum och ansiktskräm sveper jag ett varv med en pad. Tack vare att den är dränkt i eukalyptus, gurka och grönt te – känner jag mig piggare på en gång. Mitt bästa tips till ALLA småbarnsföräldrar!

Annons
Excuviance skinrise morning glow
Klicka på bilden så kommer du direkt till produkten.

Återfuktande ögonkräm

Huden kring ögonen är tunn och känslig, därför fuskar jag aldrig med ögonkrämen. Den här från ACO är lätt i konsistensen och sjunker snabbt in i huden, som direkt känns återfuktande och fräsch.

Aco Delay Eye ögonkräm
Klicka på bilden så kommer du direkt till produkten.

Magiska moln som trollar bort finnar

Gravidhormoner eller PMS? Jag trodde att finnarna var ett minne blott, men tji fick jag. Trots att jag är 30+ dyker de upp med jämna mellanrum. Dessa fantastiska små moln kommer från det svenska märket Common clouds och är som genomskinliga plåster som jag lägger på den röda pricken. Efter några timmar är finnen borta. Ja det ÄR verkligen som trolleri!

Annons
Common clouds
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Säg hej då till fnasiga läppar

Torra läppar, nariga nagelband – den här hudsalvan från apoteket är något som både jag och barnen dagligen använder. I början hade jag alltid ett i skötväskan, men nu finns det ett stick i varje väska.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ansiktsmask som jobbar på natten

När jag ammade blev min hud otroligt torr och då började jag testa olika nattmasker för att återfukta på djupet. Den här veganska fuktmasken från The Body Shop blev snabbt en favorit! Jag applicerar den istället för nattkräm och när jag vaknar är huden mjuk som en bebiskind.

Annons
Edelweiss nattmask från The Body Shop
Perfekt att använda istället för nattkräm.

Solskydd för ansiktet

Att skydda sig från solens farliga strålar är viktigt. Jag har många solskyddsfavoriter, men den jag använder just nu är den här moussen från svenska märket EVY. Den är lätt att använda, kladdar inte och sjunker in fint i huden.

solskydd EVY
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Primer som jämnar ut och ger lyster

Den är primern från svenska märket Base of Sweden använder jag så gott som varje dag. Min hudton jämnas ut, porerna blir mindre synbara och jag får ett fint, naturligt lyster. Perfekt som ett första steg i sminkrutinen.

Annons
Primer från Base Of Sweden
Klicka på bilden för att komma till produkten.
Annons