Biograferna öppnar – här är sommarens barnfilmer och familjefilmer

barnfilmer och familjefilmer sommaren 2021 SF
0:52

Efter reklamen: Namn inspirerade av ädelstenar och kristaller

(0:52)

I dag får biograferna äntligen öppna. Trots sommarvärme är det många barn som längtat efter att gå på bio. Och det är även många filmer som legat på vänt under våren.

Nyheter på bio för barn och familj sommaren 2021

Tv och ipads i all ära, men det finns inget som slår ett biobesök med barnen. Gör er redo för en mysig filmsommar med massor av roliga nyheter på bioduken. Här är fem filmer att se på bio regniga sommardagar.

1. Sune – Uppdrag midsommar

Sune uppdrag midsommar

Snart är det premiär för nästa omgång av Sune. Den här gången åker familjen Andersson och familjen Blixt till Karins faster Hulda för att fira midsommar. Men precis innan de åker gör Sophie slut med Sune! Katastrofen är ett faktum. Sune bestämmer sig för att vinna tillbaka Sophie igen genom att planera en riktigt romantisk midsommar tillsammans.

2. Aya och häxan

Aya och häxan

Det är något visst med japanska, animerade barnfilmer. Filmen (Âya to majo som originaltiteln heter) handlar om Aya som växer upp på ett barnhem utan att ha en aning om att hennes mamma hade magiska krafter, trots att hon av någon anledning alltid får precis som hon vill bland barn och vuxna på hemmet. Men hennes liv tar en ny vändning när en mystisk familj bjuder in henne i sitt hem.

3. En pudel i flocken

Animerad film när den är som bäst: Freddy Lupin, den unge och kaxige tronföljaren i en anrik varulvsfamilj, kan knappt bärga sig till den dag då han själv ska få bli varg för första gången. Men under den mytomspunna initieringsceremonin går hans ylande fel och Freddy förvandlas till något betydligt mindre skräckinjagande – en pudel! Hånad och utstött får han till nästa månuppgång på sig att bryta förbannelsen och bevisa för flocken att ett äkta varghjärta bankar bakom det gulliga krullet.

4. I krig med morfar

I krig med morfar

Amerikansk familjevänlig komedi med flera världskända skådespelare i rollerna! Peter är en helt vanlig sjätteklassare som gillar gaming och att hänga med kompisarna. När morfar Ed, som spelas av Robert de Niro, flyttar in i familjens hus måste Peter ge honom sitt älskade rum för att istället bo i det läskiga rummet på vinden. Han hämnas genom att tillsammans med sina vänner hitta på uppfinningsrika pranks, men väntar sig inte att morfar ska samla ihop ett eget kompisgäng för att slå tillbaka mot dem.

5. Raya och den sista draken

För länge sedan i fantasivärlden Kumandra, levde människor och drakar tillsammans i harmoni. Men när onda monster, kända som Druuner, hotade landet offrade drakarna sig för att rädda mänskligheten. Nu 500 år senare har monstren återvänt och det är upp till en ensam krigare, Raya, att leta reda på den sista draken för att kunna stoppa Druunerna för alltid ...

Mer läsning för dig
Frustrerande beslut som föräldrar tagit i film
13 roliga saker att göra med barnen när det regnar på sommarlovet
53 nya serier och filmer på Disney plus i juni – för både stor och liten