Biofilmerna du inte vill missa 2021

Pelle Kanin 2 och Black Widow
TV: Biofilmerna du inte vill missa 2022
2:21

Efter reklamen: TV: Biofilmerna du inte vill missa 2022

(2:21)

2020 har inte varit det bästa året för filmälskare. Biograferna har under perioder varit stängda och en hel del premiärer har fått ställas in eller flyttats fram.

Nyligen blev det även klart att Filmstaden kommer att stänga sina biografer mellan den 24 november och 22 december efter de senaste coronarestriktionerna. Vi hoppas innerligt att 2021 kommer att bli ett bättre år för filmens värld – här är filmerna som har premiär under 2021!

13 SEVÄRDA FILMER SOM HAR PREMIÄR PÅ BIO 2021

The King's man

Handling: En bakgrundsberättelse om hur spionorganisationen Kingsman kom till. När historiens värsta tyranner och kriminella hjärnor samlas för att planera ett krig och döda miljontals, kämpar en man mot klockan för att stoppa dem. Med Ralph Fiennes och Gemma Arterton på rollistan. På bio i februari 2021.

Spring Uje, Spring

Handling: Filmen Spring Uje, spring handlar om musikern Uje Brandelius, känd från Doktor Kosmos, och hans liv med Parkinsons sjukdom. Den är baserad på scenföreställningen med samma namn och Uje Brandelius spelar sig själv i filmen. Regisserar gör Henrik Schyffert. Inget exakt premiärdatum är ännu satt.

Morbius

Handling: Dr. Morbius är svårt sjuk i en sällsynt blodsjukdom och fast besluten att rädda andra som lider av samma öde. Han tar en desperat chans och vad som först verkar vara ett lyckat resultat visar sig snart vara något som kan vara värre än sjukdomen. På bio 19 mars 2021.

Top Gun: Maverick

Handling: Efter att ha tjänstgjort i mer än 30 år som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han en gång startade – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna. På bio 9 juli 2021.

Jungle cruise

Handling: En sjökapten och ett syskonpar ger sig ut en äventyrlig resa för att hitta ett specifikt träd, som sägs ha helande krafter. Med Emily Blunt och Dwayne Johnson i huvudrollerna. På bio 30 juli 2021.

In the heights

Handling: In the Heights bygger på Lin-Manuel Mirandas Broadway-genombrott från 2008. Filmen, som är en musikal, utspelas under tre dagar i ett latinamerikanskt kvarter på Manhattan, där en ung man måste bestämma sig för om han vågar lämna sitt jobb och följa sina drömmar. På bio 18 juni 2021.

Minioner: Berättelsen om Gru

Handling: I Minioner: Berättelsen om Gru får vi veta allt om en 12-årings dröm att bli världens största superskurk. I mitten av 1970-talet växer Gru upp i en förort, mitt i en uppsjö av fjädrar i håret och utsvängda jeans. Gru är ett stort fan av en grupp superskurkar känd som Grymlingarna, och kläcker en plan att bli tillräckligt ond för att gå med i gruppen. Han får han en viss backup från sina lojala följare, Minionerna. På bio 2 juli 2021.

Candyman

Handling: Skräckthrillern Candyman ska vara en slags spirituell uppföljare på originalversionen från 1992 som handlade om studenten Helen Lyle som får höra talas om den den skrämmande legenden från trakten om Candyman, seriemördaren med järnklon som uppenbarar sig om du säger Candyman fem gånger framför en spegel. På bio 27 augusti 2021.

Pelle kanin 2: På rymmen

Handling: Handlar om kaninen Pelle som hur mycket han än försöker inte kan bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. Men när hans familj riskerar allt för att komma och hämta hem honom måste Pelle fundera igenom vilken sorts kanin han egentligen vill vara. På bio i april 2021.

No time to die

Handling: James Bond har lämnat den hemliga underrättelsetjänsten och lever i Jamaica. Bonds gamla vän från CIA Felix Leiter hittar den före detta MI6-agenten och ber om hjälp för att rädda en kidnappad forskare. På bio 2 april 2021.

Black Widow

Handling: Natasha Romanoff, mer känd som Black Widow, är Avengers mest dödliga superspion någonsin. Men nu hinner hennes förflutna slutligen ikapp henne. Med Scarlett Johansson i huvudrollen. På bio 7 maj 2021.

Ghostbusters: Afterlife

Handling: En ensamstående mamma med två barn flyttar till en liten stad. Snart börjar de förstå att de har en koppling till de ursprungliga Ghostbusters – och att barnens morfar lämnat efter sig ett hemligt arv. På bio 11 juni 2021.

Fast & the Furious 9

Handling: I den nionde Fast & the Furious-filmen lever Toretto ett lugnt liv med Letty och hans son Brian, men de vet att faran alltid lurar. Den här gången kommer det hotet tvinga Dom att konfrontera synderna från sitt förflutna om han ska rädda dem som han älskar mest. På bio 28 maj 2021.

Foto: TT

Se också: Nytt på Netflix i december
0:51

Efter reklamen: Se också: Nytt på Netflix i december

(0:51)

Mer läsning för dig
Från simp till coronahälsning – årets alla nyord 2020
Så blir ditt år som mamma – stort årshoroskop för hela 2021
Leksakerna alla barn önskade sig på 90-talet