En del av

Inget bråk efter separationen – så lyckades Kristin och Fredrik

12 jan, 2021 
Lovisa Svedlund
Kristin, Hampus och Fredrik Guldager
Kristin och Fredrik har sonen Hampus, 10, tillsammans.
Går det att vara vänner som skilda? Även om det fanns konflikter när Kristin och Fredrik separerade la sig bråken efteråt.
– Vi vill fortsätta ha vår vänskap oavsett om vi skaffar nya förhållanden, säger Fredrik Guldager till Aftonbladet.
Så här gjorde de för att få en bra relation.
Annons
Så maxar du ditt sparande - 5 tips från sparekonomenBrand logo
Så maxar du ditt sparande - 5 tips från sparekonomen

Odiskade glas i vasken och öppna skåpsluckor som man retar ihjäl sig på. Fredrik och Kristin Guldagers konflikter var inte annorlunda än hos andra par innan de skilde sig.

Bara drygt ett år efter att de gift sig insåg båda att de faktiskt var lyckligare när någon av dem var bortresta och de fick vara ifrån varandra. Då förstod båda att de inte skulle vara tillsammans.

Och även om bråken i relationen var precis som hos de flesta par lyckades de efter skilsmässan med något mer unikt: Att fortsätta vara vänner helt utan bråk.

– Det är väl klart att vi var lite sura och griniga på varandra i början, men när vi låtit det hela sjunka in var det inga hard feelings, säger Fredrik till Aftonbladet.

”Hampus viktigaste”

Kristin och Fredrik har sonen Hampus, 10, tillsammans och jobbar båda som personliga assistenter åt Fredriks lillebror. De bor bara ett par hundra meter från varandra i Olofstorp, utanför Göteborg.

Par som ska skiljas
Kristin och Fredrik gick i terapi tillsammans innan de skikcade in sin skilsmässoansökan.

Att sonen skulle ha en tillvaro utan konflikter och bråk mellan sina föräldrar gjorde att de bestämde sig för en sak under skilsmässan.

Annons

– Att han mår bra är det absolut viktigaste för oss, säger Fredrik.

Och beslutet var att de, innan pappren på skilsmässan skickades till tingsrätten, skulle gå i terapi tillsammans. En viktig förklaring till att de kunnat fortsätta vara vänner efter separationen, tror de båda.

Nu blev de bättre på att kommunicera med varandra.

– Vi fick lära oss att lyssna ordentligt på den andre, säger Fredrik.

Nya förhållanden får inte påverka

På Hampus förskola fick de en rolig kommentar av pedagogerna. De sa att om alla kunde skijla sig lika fredligt som Kristin och Fredrik borde fler ta tag i sina olyckliga förhållanden och lämna varandra.

Få nyhetsbrev från motherhood.se!

Få nyhetsbrev med massor av tips om mammalivet till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är gratis såklart!

Och Kristin konstaterar att skilsmässan verkligen var rätt beslut.

– Jag ser hellre att Hampus har det bra med två föräldrar som är lyckliga var och en för sig än två olyckliga föräldrar i en relation, säger Kristin.

Vissa i Fredrik och Kristins omgivning har frågat om de inte bara borde bli tillsammans igen – eftersom de kommer så bra överens.

Men det tror de inte kommer hända.

– Det kommer aldrig att ske. Vi har inte det intresset. Däremot kommer vi fortsätta ha vår vänskap oavsett om vi skaffar nya förhållanden, säger Fredrik.

Källa: Aftonbladet

Foto: Privat

Annons