En del av

Bloggaren Hanna Persson i Ett snack med – om att bli mamma till Nisse

23 apr, 2021 
https://image.motherhood.se/image-538804?imageId=538804&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Svedlund
Hanna Persson
Varför bebisar har kul intressen, känslan av ”Vad har jag gjort?” och när hon köper hus. Det är några saker bloggaren Hanna Persson berättar om i vår nya intervjuserie – Ett snack med.
Annons
8 power-kvinnor du inte får missa på InstagramBrand logo
8 power-kvinnor du inte får missa på Instagram

Då och då tar vi ett snack med en härlig morsa som bjussar på föräldraskapet precis som det är. Häng med rakt in i vardagen hemma hos poddaren, bloggaren och instagramprofilen Hanna Persson. Hon är den roligaste vi vet på stories, skriver smarta inlägg om sonen Nisse och ger oss de absolut bästa modetipsen!

Hej Hanna! Hur mår du?

Hej!!! Jag mår BRA. Både jag och min kille är föräldralediga en månad uppe i stugan i Tegefjäll, så kan inte klaga alls även om jag sov sådär inatt.

Hanna Persson

Ålder: 32

Gör: bloggar under namnet Hanapee, poddar, programleder och skapar rörligt på eget bolag.

Bor: söder i stockholm

Familj: min kille Anton och vår son Nils 8 månader.

Lyssnar/tittar på/läser just nu: lyssnar på Taylor Swift och läser twitter.

Nu har du varit mamma till Nisse mer än åtta månader. Vad är det roligaste och jobbigaste med att vara mamma?

Annons

Det roligaste är ju att det ÄR så roligt. Tycker att allt, t.o.m. tråkiga saker, med mitt barn är intressant? Det trodde jag verkligen inte innan. Sen tycker jag livet känns mindre meningslöst än vad jag kunde känna innan. Det är en underbar känsla att hela tiden känna att livet rör sig framåt. Det jobbigaste är ju att det är jobbigt.

Det är piss att sova dåligt, att inte få tiden att göra exakt det jag vill göra i sekunden, vilket typ alltid är att ligga i soffan och kolla serier och scrolla på mobilen. Sen är det rent känslomässigt både underbart och jobbigt att älska någon så mycket. Har också fått ett jobbigt förhållande till begreppet ”tid” sen jag fick barn, blir så ledsen av att tiden går typ? Att han inte alltid kommer va en bebis eller att snart är man död. Upplyftande va!

Hur är en vanlig dag hemma hos er?

Nu när båda är föräldralediga brukar dagarna se ut som att Nisse vaknar runt 06 och då tar min kille honom eftersom jag oftast tar nätterna. Jag kliver upp runt 09, Nisse sover sin andra nap. Vi äter gröt, leker lite eller okej vi tittar på teve medan Nisse kryper runt och hittar nån golvlist att gnaga på. Sen brukar vi packa ihop och dra ut på skidtur med pulka! Det är det mysigaste jag vet.

Annons

I början då han ville amma hela tiden på nätterna kom ofta tanken ”vad fan har jag gjort? Ska det va såhär?”

Vid fint väder gör vi snögrop, dricker öl och värmer mat på gasolköket. På eftermiddagen bastar vi, Nisse sover en sväng och så blir det middag. Vid 19 somnar han och sen går hela familjen och lägger sig vid 22. Fast nä det brukar bli närmare midnatt egentligen.

Vad vet du nu som du önskar att du visste när du fick Nils?

Hur roligt det är. Då hade jag skaffat barn tidigare. Och att allt bara är övergående faser. I början då han ville amma hela tiden på nätterna kom ofta tanken ”vad fan har jag gjort? Ska det va såhär?” Sen nu några månader in är det väldigt tydligt att saker kommer och går.

Hur har det förändrat dig att bli mamma?

Har blivit mindre bekväm tror jag? Och mer lugn inuti. I relation till Nisse betyder väldigt mycket väldigt lite. Men i övrigt är det nog ingen större skillnad faktiskt.

Hur tycker du det är att vara mammaledig?

Både och. För en som gillar typ samma saker som en bebis (äta sova skita) så har det fungerat förvånansvärt bra. Och i en pandemi har jag sluppit all fomo också. Men det är klart, om Nisse haft en dålig dag ihop med min pms så har jag brutit ihop både en och två gånger. Tur att min kille jobbat hemma och kunnat ta honom över luncher och sådär.

Annons

Händer några roliga saker när du börjar jobba?

Jo men det gör det tror jag! Jag har ett litet produktionsbolag som pysslar med att försöka sälja in lite grejer, så får se hur det går med det. Sen ska jag programleda en grej, podda och så bloggar jag förstås.

5 snabba med Hanapee

Nisses gulligaste grej just nu?

Att han försöker vinka!

Vilken känd person tar du med på din förlossning?

Gudrun Schyman

Vila i soffan eller rulla vagn på söder?

Vila i soffan

Vad vill du att Anton lagar till middag ikväll?

Pasta med brynt smör och jordärtskocka

När skaffar ni hus där vi får följa med på inredningsresa?

Helst i morrn!!!!!

Vad ser du fram emot med att gå tillbaka till mer jobb?

Prata med andra vuxna. Göra mig snygg!!!!!

Tack för att du är en trogen mode- och stiltipsare på bloggen!! Hur vill du klä dig i vår?

Rikt 90-tal! Lite som hon otrevliga styvmamman i Föräldrafällan. Stor beige trenchcoat, fönat blankt hår i hög snedbena, röda blanka naglar, pärlor typ? Så kan man bryta av med rena sneakers.

Vi gillar ju ombedda mammatips <3 Vad vill du tipsa andra mammor om?

Haha! Jag vill tipsa om att föräldrar gör olika över hela världen och att det blir folk av de flesta bebisar. Gör det som är smidigt för ER. Amma inte om du inte vill, amma i 5 år om du vill. Sovträna om du går under av sömnbrist, samsov om du gillar det. Och ingen bebis har fått psykiska besvär i vuxen ålder av att de ätit burkmat. Man behöver liksom inte göra egna våtservetter och bära sin bebis i sjal för att vara en bra förälder.

Foto: hanapee/Instagram

Annons