En del av

Bonde-Susanna om att vara gravid igen och bröllopsplanerna

21 apr, 2023 
AvElisabeth Granseth
Mjölkbonden och influencern Susanna Karlsson är mamma till Tor och sommaren 2023 välkomnades en lillasyster till familjen.

För Motherhood berättar hon om hur hon ser på föräldraskapet och vad bebisen skulle heta om den döptes efter hennes största craving. Och bröllopsplanerna, hur står det till med dem? Motherhood tog ett snack!
Annons

Efter att artikeln publicerades föddes Susannas lilla dotter – det kan du läsa mer om här.

Då och då tar vi ett snack med en härlig mamma som delar med sig av hur hon ser på mammalivet och föräldraskapet. Den här gången träffar vi mjölkbonden och influencern Susanna Karlsson. Häng med!

Artikelserien "Ett snack med"Brand logo
Artikelserien "Ett snack med"

Susanna och Hannes väntar andra barnet i juli 2023

Många känner igen Susanna i från Tv-programmet Bonde söker fru, där hon var med 2018 och träffade sin Hannes. Sedan dess har det hänt mycket. Sommaren 2021 föddes deras första barn som heter Tor och sommaren 2023 var det dags för en lillasyster att välkomnas till familjen.

Till vardags jobbar Susanna som mjölkbonde och influencer och på hennes sociala medier får vi följa hennes dagar på gården i Östergötland. Där har vi kunnat se att paret planerat ett bröllop under sommaren 2023, men hur blir det nu med det?

Susanna Karlsson med gravidmage
Susanna är förväntansfull inför förlossningen.Foto: Privat

Bonde-Susanna om att vara gravid

Hallå där Susanna! Grattis till bebis i magen! Hur mår du idag?

– Tackar! Jag mår bra men, nu börjar jag känna av på riktigt att jag är gravid haha!

Annons

Hur har den här graviditeten skilt sig från när du väntade Tor?

– Jag mådde väldigt mycket mer illa de första veckorna, fram till vecka 12-13 typ. Sen har foglossningen varit densamma! Nu går allt så fort också när jag lägger så mycket fokus på Tor så glömmer jag bort att jag är gravid och vips så är det vecka 28!

Vad säger Tor om att du har en lillasyster i magen?

– Vi försöker prata om bebisen i magen och att det är ”Tors bäbis” men oftast missuppfattar han det och tror att han har en bebis i magen haha.

Haha, åh inte lätt för en liten att förstå såklart. Har ni funderat något över namn till lillasyster?

– Vi hade redan bestämt vad en dotter skulle heta när Tor föddes! Så det har varit bestämt länge!

Vad spännande! Men du, om du skulle döpa bebisen efter din största craving, vad skulle hon heta då?

– Citron!

Susanna Karlsson
.

Susanna Karlsson

Ålder: 32

Familj: Sambon Hannes och sonen Tor som föddes i augusti 2021

Bor: I Valdermarsvik

Gör: Jobbar som mjölkbonde och influencer

Följ : @showbonden

Är du orolig för om det kommer bli en tvåbarnschock? Eller känner du dig lugn?

Annons

– Än så länge är jag ganska lugn inför att ha två barn, men samtidigt så försöker jag förbereda mig på att det kommer bli annorlunda på många sätt! Att sitta och amma medan Tor vill ha uppmärksamhet eller att klä på Tor kläder samtidigt som bebisen skriker och så vidare.

Hur går dina tankar kring förlossningen?

– Jag är förväntansfull, just nu går jag en ”hypnokurs” och det finns många saker jag lär mig där som jag kommer ta med mig inför denna förlossning. Sist hade jag inte förberett mig något utan bara kände mig trygg med att ha kunniga människor runt om mig. Denna gång vill jag ha fler redskap för att ge kroppen större chanser att göra det den kan!

Du har pratat en del om amning på dina sociala medier, hur tänker du kring amning?

– Jag älskar ju amning och ser jättemycket fram emot ytterligare en amningsperiod! Jag slutade amma Tor i graviditetsvecka 18 typ för jag kände att jag är lite känsligare för att ha mitt eget utrymme och space när jag är gravid. Och det känns som helt rätt val att få en egen amningstid med bebisen utan att ha ett större barn som också vill amma.

Sonen Tor leker i gräset
Sonen Tor gillar att leka utomhus och titta på kor.Foto: Privat

Hur ser du på föräldraskapet?

– Jag försöker vara följsam och se konflikter innan dom sker. Välja mina strider och vilka regler som är viktiga att hålla på och vilka som ska bytas ut när det inte funkar. Mitt motto är väl att man inte kan se allt svart och vitt när det gäller föräldraskap och uppfostran.

Annons

Vad är ditt bästa mamma-hack?

– Mitt bästa hack är att gå ut! Tor blir i alla fall alltid på bättre humör då!

Och slutligen det vi alla är nyfikna på, kommer det bli ett bröllop i sommar?

– Det blir tyvärr inget bröllop att se fram emot i sommar haha, vi fortsätter att skjuta upp det.. däremot blir det en stor fest för Hannes föräldrar som fyller 70 i år! Och det ser jag fram emot! Sen kommer alltid min syster till gården över sommaren, och det ska bli extra kul nu i år att hon är här när bebisen kommer!

Foto: Privat/ TT

Annons