Bonde-Susannas starka känslor för gravidmagen – visar upp: ”Otroligt”

Bonde-Susanna visar upp sin gravidmage

Susanna Karlsson, 31, blev känd från de folkkära programmet Bonde söker fru där hon medverkade 2018 – och fann kärleken. Idag är Susanna och Hannes Haraldsson, 30, dessutom föräldrar till sonen Tor, 10 månader.

VIDEO: Bonde-Susanna Karlsson och Hannes Haraldssons kärlekssaga
0:57

Efter reklamen: VIDEO: Bonde-Susanna Karlsson och Hannes Haraldssons kärlekssaga

(0:57)

Slå på ljud

Susanna och Hannes delade sin första kyss i kohagen berättar Susanna på Instagram under namnet Showbonden. Susanna har tidigare berättat att hon anser Bonde söker fru är Sveriges bästa dejtingprogram, inte konstigt att hon tycker de när hon träffade sin drömprins i kohagen. Idag bor de tillsammans på en bondgård i Valdemarsvik med flertals kor.

Kampen med graviditeten: "Inget hände"

Susannas graviditet med Tor var inte helt enkel att få till. Bonde söker fru-profilen har tidigare berättat om kampen på sina sociala kanaler:

”Vintern 2019 så bestämde vi oss för att vi vill ha barn tillsammans. Jag plockade ut min spiral och vi var igång. Men inget hände? Månad efter månad gick och inget pluss på nån sticka”, skrev hon då på sin Instagram.

Susanna fick diagnosen pcos, vilket försvårade hennes väg till att bli gravid. Men till slut så plussade hon på stickan!

När det började bli dags för Tor att födas åkte familjen in till sjukhuset, då Susanna hade oregelbundna värkar. Men det var inte riktigt dags än för lilla Tor att välkomnas in i den nya världen, och paret de lämnade sjukhuset med ett igångsättningsdatum. Två dagar senare kom Tor till världen samtidigt som det pågick ett rejält åskväder på himlen.

”Helt overkligt, Tor är här”, skrev Bonde söker fru-profilen på Instagram då.

Bonde-Susanna Karlssons bilder från förlossningen – se sonen födas här

Historien bakom namnet Tor

Familjens första son Tor har ett betydelsefullt namn för Susanna och Hannes. Sonen fick sitt namn efter Hannes pappas, som även han också hette Tor. Hannes växte upp med en pappa som läste väldigt mycket sagor för honom som barn, och favoritböckerna var historierna om vikingar och asatron.

Men Hannes pappa Tor dog i en tidig ålder och ingen annan i släkten har valt att plocka upp det namnet – förens Susanna och Hannes döpte sin son.

Birk, Siw – och 17 andra vackra enstaviga namn


På sin Instagram berättar hon nu om namnvalet med egna ord:

”Om några dagar blir Tor 10 månader! Det är fortfarande otroligt svårt att inse och förstå att han kommer va här hos oss nu alltid. Ja/vi va lite inne på att börja ”vänja av”Tor med bröstet, men efter lite bökande med att sova i olika rum och löst prat om olika strategier så känner jag bara att det måste få ta sin tid! Och att jag är helt säker på att det kommer att komma ett naturligt avslut. Vår amningsresa har ju hittills varit helt naturlig och fri, så det känns inte alls i vår stil att börja planera och bestämma över hur resan ska avslutas. Så skönt att ha kommit fram till det, och min magkänsla kan få bestämma istället för normer/samhället som trycker på om när man borde sluta.”

Foto: Patrik Österberg/TT, INSTAGRAM

SE OCKSÅ: Inspireras av kändisarna – Fina barnnamn från 2022
0:50

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Inspireras av kändisarna – Fina barnnamn från 2022

(0:50)

Slå på ljud
Mer läsning för dig
Stig, Ängla – och 14 andra namn med extra vacker symbolik
Bonde-Susanna om att utöka familjen fem månader efter förlossningen

Utvald läsning