En del av

Vera och Jerkas 3 bästa tips för att få till livet som bonusfamilj

18 aug, 2021 
Emilie Josephson Dalhamn
Bonusfamiljen säsong 4
Precis som sin karaktär i Bonusfamiljen lever Erik "Jerka" Johansson varannan-vecka-liv. Här är han och kollegan Vera Vitalis egna tips på hur man får till livet som bonusfamilj på allra bästa sätt.
Annons
Så blir kommande säsong av BonusfamiljenBrand logo
Så blir kommande säsong av Bonusfamiljen

I oktober är det dags för säsong fyra av serien Bonusfamiljen på SVT. I rollerna ser vi återigen Vera Vitali som Lisa och Erik "Jerka" Johansson som Patrik. Inför premiären av den nya säsongen delar de med sig av sina egna tips på hur man får till en harmonisk tillvaro som bonusfamilj.

3 tips för en lycklig bonusfamilj

Att det inte är helt okomplicerat när en bonusfamilj ska till vet alla som provat och det är återigen temat i serien med samma namn. I den nya säsongen blir bland annat Patrik hemmapappa och Sima och Martin tvingas flytta hem till Bigge.

Här är skådespelarnas egna tips för en lycklig bonusfamilj.

1. Prata, prata, prata – även med barnen

— Om det är något jag lärt mig på senare år i min nuvarande relation så är det att pratat, prata, prata, säger Erik Erik "Jerka" Johansson. Hellre överkommunicera än tvärtom. Så fort man känner att det är något som skaver: upp med det på bordet!

Annons

— Låt även barnen prata, flikar Vera Vitali in. Jag tycker den här säsongen är ganska mycket barnens perspektiv ... och hur dom mår vilket är en väldigt viktig aspekt.

2. Låt vardagen vara trist

— Är man varannan vecka förälder är det lätt att känna att barnen ska ha superveckor när de kommer. Man vill inte att de ska känna att de har tråkigt så man överkompenserar. Men så är inte livet, man gör sig själv en björntjänst, säger Jerka.

3. Ligg mycket

— Ligg mycket! Det får inte bara vara ett företag, utan se varandra, tipsar Vera Vitali.

Och Erik "Jerka" Johansson fyller i:
— Om man ändå håller på med planering och all logistik så kan man likaväl planera in det, för det är viktigt!

Foto: SVT

Annons