En del av
Artikeln innehåller reklamlänkar

Bra solskydd för barn – här är säsongens SPF:er för familjen

28 apr, 2021 
https://image.motherhood.se/image-538804?imageId=538804&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Svedlund
solskydd för barn
Lata dagar under parasollet! Dags att skaffa sommarens solskyddsfaktor för både barn och mamma. Vi listar nio skonsamma SPF:er och svalkande solprodukter för hela familjen.
Annons
8 härliga hemestertipsBrand logo
8 härliga hemestertips

Lek vid sandslottet, bad och ombyten som åker av och på. SPF:en till våra minsta behöver tåla rörelse, bad och dessutom ta hand om den extra känsliga barnhuden på bästa sätt. Men du kan vara lugn, säsongens barnvänliga solskydd har ett starkt skydd, ofta upp till SPF 50+. Dessutom kommer flera av dem i enkla förpackningar, som smart roll-on, i flaskor som kan hållas upp och ned eller låsas när de ligger i strandbagen (läckageolyckor, nej tack).

Och vi har inte glömt din hud, mamma. Här listar vi också produkterna som skyddar ansikte och kropp under dagen, och svalkar skönt efter duschen på kvällen.

Annons

Solskyddsfaktor för barn och familj

nivea solskydd

Smörj enkelt med Nivea sun sensitive protect and play som är anpassad för barns känsliga hud. Kommer i flaska som går att hålla uppochner med smart spärr som hindrar läckageolyckor i standbagen.

aco solskydd barn

NYHET! ACO Sun Kids Active Roll-On SPF 50+ är ett solskydd i praktiskt roll-on format som enkelt kan användas på språng. Perfekt när du behöver bättra på solskyddet på kafét, i parken eller under parasollet.

Annons
biotherm spf

Waterlover Hydrating Sun Mist SPF 30 från Biotherm är en fuktbomb för mammahuden samtidigt som den ger en lyxigt svalkande känsla. Absorberas snabbt och transparent.

meraki after sun sorbet

Merakis veganska After sun sorbet har en underbart blommig doft med ton av vit mysk och mynta. Gör mammahuden sval och sammetslen efter en dag i solen.

Annons
försvarets hudsalva

Bivax, sheasmör och mjukgörande lanolin gör att Försvarets solskydd sitter extra bra på huden – perfekt för familjen som är ute på äventyr. Resistent mot både vatten och svett.

bamse aleo vera

Efter en hel dag vid sandslottet kan Bamse Aloe Vera gel lugna varm barnhud. Gelen kyler också insektebett och återfuktar huden.

Annons
bamse solskyddsfaktor barn

Bamse Solspray är superenkel att applicera och har tagits fram för extra motståndskraft mot vatten. Mild och oparfymerad passar den barns känsliga hud. .

La roch possay solskydd barn

Anthelios Baby Sollotion från La Roch Possay är framtagen för de allra minstas känsliga hud. Krämen är parfymfri och har en mjukgörande konsistens med sheasmör, som skyddar mot sol och sitter kvar vid lek och bad.

eucerin sodlydd

Till mammas ansikte! Eucerin Photoaging Control Sun Fluid SPF30 är ett dematologiskt testat solskydd gjort för att passa såväl känslig som fet och aknebenägen hy.

Annons