En del av

Carina Bergfeldt hyllas för bilderna bakom kamerorna

24 maj, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Carina Bergfeldt
Just nu är Carina Bergfeldt i en period där hon inte står framför tv-kamerorna.
Och det är något som hon är tacksam för.
Annons
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssaganBrand logo
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssagan

Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt har en paus från inspelningarna av sin talkshow och ägnar bland annat dagarna åt att skriva på en bok och gå på möten.

På Instagram berättar hon nu att hon är glad att det finns dagar då hon inte behöver stå framför kameran.

”Dagar då man belönats med både munsår och vagel i ögat är man glad för att mitt nya jobb går i perioder och att man inte är i rutan hela tiden”, skriver hon och delar ett gäng bilder på sina åkommor, dels från i dag och dels från tidigare i karriären.

Som när hon skulle rapportera om en skolskjutning i USA och fick en vagel i ögat ”som blev stor som en golfboll”, som hon skriver.

”Det var ju inget att göra, bara lägga på 14 kilo puder, gå live och låtsas som det regnar, men mejlkorgen efteråt visar att typ hälften inte hört ett ord man sagt och bara funderat på vad som hände”, berättar hon.

Tittarilskan över plåstret

På ett par av bilderna syns Carina Bergfeldt med ett bandage på halsen. Hon berättar att hon gjort en nackoperation genom halsen och att hennes chefer bett henne täcka såret för att inte skrämma tv-tittarna.

Annons

Det drog dock mer fokus till ärret, och enligt Bergfeldt tolkade tittarna det fel.

”Well, det var i samband med hela Sara Danius-grejen så då fick jag istället en mejlskörd som hette duga om att jag minsann gjorde ett politiskt ställningstagande i rutan”.

Därför är hon glad över att inte behöva stå framför kameran på en tid framöver.

”Den här gången traskar jag lugnt runt med mina märken i ansiktet och vet att jag inte ska synas i rutan på ett bra tag”.

Bergfeldt stöttas av följarna

Carina Bergfeldts följare uppskattar de opolerade bilderna och historierna.

”Och så fick mina fingrar ett eget liv. Ville bara säga att jag följer dej med glädje, men idag bjöd du på ett stort gapskratt”, skriver en person.

”Underbart att du bjuder på dig själv. Och hur man än gör så finns det alltid dom som har något att tycka till om”, stöttar en annan.

”Du bjuder verkligen på dig själv”, tycker en tredje.

Foto: TT

Annons