Carl Philip och Sofias val i föräldraskapet – gör tvärtemot kungen

Har sofia och carl philip nanny?
Se de första bilderna på Prins Julian och video från Kungens konselj
0:52

Efter reklamen: Se de första bilderna på Prins Julian och video från Kungens konselj

(0:52)

Slå på ljud

Prins Carl Philip brukar ofta kallas för en modern pappa, som alltid sätter Alexander och Gabriel i första rummet. Han och Sofia, som bekant fick sitt tredje barn nyligen, har också gjort flera val i sitt föräldraskap som skiljer sig från hur kungaparet själva gjorde när de var småbarnsföräldrar.

Prins Carl Philip väljer annorlunda om man jämför med kungen

När prins Alexander var nyfödd var prinsparet till exempel tydliga med att de inte ville ta hjälp av en nanny, och Carl-Philip och Sofia har heller fortfarande inte skaffat en fast anställd nanny på Villa Solbacken. Det till skillnad från kungaparet som ju hade nannys när barnen var små.

Istället valde Carl Philip att ta ett stort ansvar i hemmet och avbokade bland annat flera racinguppdrag för att spendera tid med familjen.

– Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen, sa prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Prinsparet har även varit sparsamma med de kungliga uppdragen under sönernas första år, och istället prioriterad tid med barnen och åkt på familjesemestrar.

Tar ofta med sig barnen

Till skillnad från kungaparet, som sällan följde med på kungliga uppdrag, tar gärna Carl Philip och Sofia med sig barnen. När till exempel prinsen tävlade vid motorstadion Gelleråsen, förrförra sommaren, var Alexander och Gabriel med. De kramade om sin pappa efter racet och tågade runt i stövlar och med riskakor i händerna. När prinsen åkte Vasaloppet var det samma sak. Då fanns hela familjen vid mållinjen.

Foto: TT

Mer läsning för dig
Så har kungligheterna avslöjat att de är gravida genom åren
Prinsessan Sofias nya bilder på prins Julian tillsammans med Gabriel och Alexander
Det heter prins Carl Philips och prinsessan Sofias tredje son

Utvald läsning