En del av

Gravida Charlotte Kalla: ”Vi har börjat skriva namnlistor”

17 mar, 2023 
Hannah Bergroth
Charlotte Kalla
I februari berättade Charlotte Kalla att hon och sambon Fredrik väntar sitt första barn. Nu är hon aktuell som en av deltagarna i Let’s dance. Motherhood fick en pratstund med skidstjärnan som här berättar om graviditeten, vad hon oroar sig för och funderingarna kring sin medverkan i Sveriges största dansprogram.
Annons

Då och då tar vi ett snack med en härlig mamma som delar med sig av hur hon ser på mammalivet och föräldraskapet. Den här gången träffar vi skidstjärnan Charlotte Kalla, 35 – som nu väntar sitt första barn. Häng med!

Artikelserien "Ett snack med"Brand logo
Artikelserien "Ett snack med"

För knappt ett år sedan meddelande Charlotte Kalla att hon avslutade sin karriär i skidspåret för att satsa på ett lugnare vardagstempo. Men det visade sig bara vara för stunden för i december 2022 släpptes nämligen nyheten att skidstjärnan är en av deltagarna i det populära dansprogrammet Let’s dance. Ett par månader senare delade Charlotte själv med sig av den stora nyheten att hon är gravid.

Hur har graviditeten varit så här långt, finns det något Charlotte oroar sig över och varför tackade hon ja till att vara med i Let’s dance?

Annons

Gravida Charlotte Kalla är med i Let’s dance 2023

Hallå Charlotte! Stort grattis till bebisen! Här kommer en klassisk sportfråga – hur känns det?

– Tack snälla! Åh, det känns så bra. Nästan som att det är svårt att ta in att det är sant! Jag är oerhört tacksam.

Kom graviditeten som en överraskning?

– Ja, det gjorde den. Trots att mensen inte dök upp trodde jag inte att det var på riktigt. Det var svårt att ta in att jag verkligen var gravid för jag kände inga klassiska gravidsympton.

Vad tänkte du när du insåg att du var gravid?

– Åh, det var en lycka som inte går att beskriva. Det liksom bubblande av både skratt och glädje – och många olika känslor. Men det dök även upp en liten oro och osäkerhet, speciellt i början.

Vadå för oro?

– Om vi skulle få behålla barnet. Det var liksom svårt att våga hoppas för mycket.

Charlotte Kalla
-

Charlotte Kalla

Ålder: Blir 36 i år.

Familj: Sambo med Fredrik.

Bor: Sundsvall.

Gör: Egenföretagare.

Aktuell: Som en av deltagarna i Let’s Dance 2023.

Har du alltid velat bli mamma?

Annons

– Ja, det har jag. Min mamma fick mig när hon var 23 år, så sedan jag var liten har jag tänkt att jag skulle få barn när jag var i samma ålder. Men det visade ju sig att jag hade annat som jag brann för just då.

Men nu är väntar du och din sambo Fredrik ert första barn – hurra! Hur har du mått hittills?

– Oförskämt bra, skulle jag säga. Jag har hört att många blir illamående eller extra trötta, men det har jag inte märkt något av. Det enda jag kan komma på är att jag känner mig extra frusen om kvällarna mot vad jag brukar göra.

Charlotte Kalla sambo
I sommar blir Charlotte och Fredrik föräldrar.

När du berättade om graviditeten lade du upp en bild med texten ”Ny skidåkare i stan sommaren 2023”. Vet ni vad det blir för någon liten skidåkare?

– Ja, vi vet att det blir en sommarbebis och vi har tagit reda på könet, dock är det något vi håller för oss själva.

Annons

Hur är det med namnet då?

– Vi har inte landat i något namn än, vi tycker det är svårt att veta innan bebisen är här. Men vi har börjat skriva namnlistor.

Charlotte Kalla gravid
Bilden som Charlotte valde att lägga ut på Instagram.

Vad ser du mest fram emot med att bli mamma?

– Att få lära känna en ny person. Jag tycker det ska bli spännande att få veta vad bebisen har för personlighet.

Något du hoppas extra mycket på?

– Jag hoppas barnet kommer vara friskt, det är den största oron just nu. Men också om allt kommer gå bra framåt. Det är så svårt att veta vad som väntar. Det är ju första gången jag går igenom en graviditet, jag vet ju inte hur jag kommer må fortsatt och så.

Tror det är många som kan känna igen sig i den oron. Har du haft några gravidcravings?

– Nej men jag har ju inte det, haha! Jag vet mer vad jag inte tycker om.

Annons

Haha!

– En sak som jag känner obehag för är vissa dofter, så som tuggummi, skräpmat eller bakisandedräkt. Det är det värsta. Så visst, luktsinnet är mer skärpt.

Hur har ni börjat preppa för bebisens ankomst?

– Egentligen ingenting, haha! Det enda vi köpt är en body och ett par byxor. Men som tur har jag en syster som precis fått barn så hon har plockat ihop grejer till mig.

Härligt! Men du, du är ju aktuell i Let’s Dance – så kul! Varför tackade du ja till det?

– Det var en kittlande tanke att tacka ja, men det var inte självklart, haha! Jag känner mig inte bekväm på dansgolv samtidigt som jag inte bangar för en utmaning. Jag har hört att det är så många som varit så nöjda med sin resa och upplevelse, så det var nästan det som avgjorde att jag är med. Det känns lyxigt att få lära sig något nytt!

Charlotte Kalla Lets Dance Tobias Karlsson
Charlotte hoppas att hon och Tobias får dansa länge i Let's dance.

Programmet börjar sändas nu i början på mars och finalen är först i maj. Tänk om du går hela vägen till final!?

Annons

– Ja, det är något jag hoppas på såklart! Men jag är väldigt ödmjuk, för det kan ju vara rätt så utmanande för kroppen. Jag behöver nog hela tiden lyssna på signalerna den ger och även ha bra kontakt med min läkare under tidens gång.

Vissa danser kan ju vara väldigt svåra. Har ni funderat något på koreografin?

– Ja, det finns danser som är mindre lämpliga för gravida, med mycket hopp och så. Det och äventyrliga lyft kommer vi nog att skippa. Vi får helt enkelt utmana oss i danserna på andra sätt.

Foto: Privat/TT

Annons