En del av

Coronasäkra aktiviteter för en rolig möhippa

26 maj, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
möhippa corona
Dags att fira en blivande brud? Här är 15 tips på aktiviteter, roliga lekar och viktiga saker att tänka på till en rolig (och corona-anpassad) möhippa!
Annons
Coronasäkra aktiviteter för möhippanBrand logo
Coronasäkra aktiviteter för möhippan

Efter över ett år där inget varit sig likt börjar vi äntligen att se ljuset i tunneln (och altaret i kyrkan)! Och till många brudars stora glädje kommer vi snart att få fälla gjädjetårar och skåla i champagne för att fira kärlekens dag. Men innan det är dags att säga JA ska en möhippa planeras. Ja, en möhippa planeras såklart inte av bruden själv, utan styrs ofta ihop av brudtärnor eller toastmadame.

Planera en möhippa – 5 saker att tänka på:

  1. För många kockar är aldrig bra. Utse ett litet gäng som planerar möhippan, men exkludera inte andras åsikter. Skapa till exempel en Facebook-grupp (hemlig såklart) och ha omröstningar.
  2. Sätt en tydlig budget! Alla vill såklart ha en så rolig dag som möjligt, men tänk på att alla inte har en hög budget att spendera. Var tydlig med vad kalaset kommer kosta och glöm inte att räkna med att det alltid blir lite mer än planerat. Brudens kostnad ska delas på, eventuella dekorationer ska inhandlas, transport mellan platser – och såklart mat och dricka under dagen. Tänk på att hellre ta bort en aktivitet, än att utesluta gäster som inte har råd!
  3. Planera efter vad bruden vill! Visst är det härligt att gå på spa – men är bruden inte en person som gillar att bada är det som att kasta pengar i sjön... Försök att tänka utifrån brudens önskemål. Nej, du kanske inte kommer att älska allt, men ibland måste man bita i det sura äpplet.
  4. Sluta upp med tramset! En del älskar att skämma ut sig, men många gör det inte! Och att sälja pussar på stan är varken corona-vänligt, eller speciellt roligt. Återigen – anpassa efter brudens önskemål!
  5. Planera ordentligt med tid! Att hålla tiden är inte alltid lätt (speciellt inte med lite alkohol i kroppen), så tänk på att lägga på några minuter till varje aktivitet. Skulle det vara så att ni får tid över är det toppen att ha korta och enkla lekar som ni snabbt kan köra och låtsas att det var en del av planeringen!
rough night scarlett johanson

Corona-vänliga aktiviteter att göra på möhippan

Kom ihåg att pandemin inte är över, och alla kommer antagligen inte att vara fullt vaccinerade förrän sommaren är slut. Därför är det viktigt att corona-anpassa möhippan!

Annons

Bumperball

Bumperball

Bumperball bjuder på både skratt, fart och säkert avstånd – du är bokstavligen talat i din egen bubbla! Bumperball går ut på att spela fotboll, men iklädd en stor bubbla. Det blir mer en lek om att tackla varandra, än att sparka på bollen. Och det är hysteriskt roligt att se folk flyga åt alla håll!

Höghöjdsbana

Höghöjdsbana

Höghöjdsbanor, eller äventyrsbanor som det också kallas, finns runt om i hela Sverige och kommer garanterat att bjuda på både skratt och tårar. Tänk bara på att inte vara allt för rund under fötterna när du klättrar bland trädkronorna.

Annons

Hyr en husbåt

M/S Molly
Klicka på bilden för att komma direkt till M/S Molly.

Isolera er från stan genom att ta er ut till sjöss! Husbåtar finns i alla möjliga varianter och en del erbjuder både bad, mat, bastu och såklart mat och dryck. Perfekt när ni vill ha en dag helt för er själva!

Spendera en dag i en park

En stor, grön park

En möhippa behöver inte kosta skjortan! Vill ni hålla er utomhus och ha möjlighet att hålla avstånd är en park perfekt. Ta med kubb, förbered roliga lekar som charader eller skattjakt och gör en varsin fin picknick-korg med godsaker som räcker hela dagen!

Annons

Fly staden och åk till en herrgård

Krägga herrgård
Klicka på bilden för att komma direkt till Krägga herrgård – en pärla mellan Stockholm och Uppsala.

Är det något det finns gott om i Sverige så är det herrgårdar! Vill ni lyxa till det checkar ni in över natten, annars är det en perfekt dagsutflykt och ett bra tillfälle att få rum att andas – utan ett hav av människor! Många herrgårdar erbjuder också spabad, bastu och stora lokaler att hyra.

Roliga lekar till möhippan

Ingen möhippa är komplett utan roliga lekar att göra under dagens gång! Här är fem lekar som bjuder på både skratt och minnen:

  1. Gör en fotobok! Alla gäster på möhippan får skriva ut en favoritbild med bruden och skriva en tillhörande text om varför bruden är en fin vän, lyckönskningar inför framtiden och det absolut finaste eller roligaste minnet ni delar. Boken väcker både minnen och är underbar för den blivande bruden att kolla på i efterhand. En Mina vänner-bok, 2.0 helt enkelt!
  2. Skattjakt genom stan! Det är bra att planera in rörelse under dagens gång (vi alla vet vad som händer om man sitter och pimplar bubbel en hel dag...) och en skattjakt genom stan är superroligt! Be om att få lämna in ledtrådar på butiker, restauranger, eller göm dem ordentligt under en bänk. I slutet väntar såklart en stor överraskning – kanske en partybuss som tar er till nästa destination?
  3. Charader! Ingen fest utan charader, eller hur? Välj händelser från den blivande brudens liv eller något ni har upplevt tillsammans. Skrattfest utlovas!
  4. Beer pong och flip the cup! Höj pulsen och skapa lite tävlingshets med beer pong eller flip the cup. Går såklart att göra med både bubbel och alkoholfritt.
  5. Quiz! Möhippan, precis som bröllopet, är brudens dag. Gör därför ett quiz om bruden och släng in lite roliga och svåra frågor om den blivande maken/makan som hen har fått skicka in i förväg.

Foto: TT

Annons