En del av

Då öppnar Filmstaden äntligen upp sina biografer

19 maj, 2021 
Jessica Rådne
Jessica Rådne
biosalong
Efter över ett års stängt meddelar Filmstaden nu att de åter öppnar upp sina biosalonger. Detta kommer gälla vid besök.
Annons
10 biosläpp att se fram emot 2021Brand logo
10 biosläpp att se fram emot 2021

Den 18 mars 2020 släcktes lamporna i Filmstadens biosalonger över hela landet. Beslutet togs på grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner och gällde tills vidare.

Under hösten 2020 gjordes ett försök att åter öppna upp, men när restriktioner om max 8 personer på publika evenemang kom, fick man ta till tidigare plan.

Nu äntligen är det dags att sätta på popcornmaskinerna och veva igång projektorerna igen.

Hållit stängt i över ett år

I början av pandemin införde Filmstaden ett publiktak på max 100 besökare per föreställning, men snart insåg man att det ändå skulle bli svårt att undvika stora folksamlingar i lokalerna.

Totalt har 264 biosalonger på 22 orter därför varit stängda, och 32 425 biostolar stått tomma. Filmstaden har i runda slängar 12 miljoner besök per år. Samtidigt som biograferna stängde ned släppte företagets streamingtjänst SF Anytime sina filmer fria för tittning hemifrån soffan.

Annons

”Flera andra filmbolag, både svenska och utländska, är i startgroparna med liknade satsningar för att möta de fallande publiksiffrorna på biograferna”, förklarade företaget beslutet.

Efter att regeringen nyligen gick ut med vissa lättnader i restriktionerna, gör man sig nu beredda på att åter öppna upp.

Max 50 besökare per föreställning

På Filmstadens Facebooksida skriver de:

”Det är med glädje vi kan informera om att vi återigen öppnar våra biografer och välkomnar er tillbaka till biomörkret den 1 juni!”

Öppningen ska ske i linje med rådande restriktioner vilket innebär max 50 besökare per salong.

”Det är viktigt för oss att gäster och medarbetare känner sig säkra och trivs på våra biografer. Vi följer därför Folkhälsomyndighetens restriktioner och gör allt för att bioupplevelsen ska kännas säker och trivsam”, fortsätter Filmstaden i sitt Facebookinlägg och hänvisar till hemsidan för att läsa mer om vidtagna försiktighetsåtgärder.

Vidtagit en rad försiktighetsåtgärder

Några av åtgärderna är till exempel digitala biljettköp och förpackat godis, snacks och dryck. Föreställningstiderna ska spridas ut så att det max är 50 besökare i foajén, samt noggrannare och mer frekvent städning av salongerna.

Filmstaden meddelar vidare att de har laddat upp med en rad storfilmer och att biljetterna släpps den 25 maj.

Foto: TT

Annons