En del av

De blev kända som Tommy och Annika i Pippi Långstrump – så ser de ut nu

11 maj, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Pippi, Tommy och Annika.
Tv-serien Pippi Långstrump blev en enorm succé, inte bara i Sverige men också utomlands.
Även om Inger Nilsson var den stora stjärnan som Pippi, men även hennes vänner Tommy och Annika blev ikoner.
Men efter succén har skådespelarna Maria Persson och Pär Sundberg försvunnit från rampljuset – så här ser de ut och lever i dag!
Annons
Ska barn vaccineras mot covid-19? Så tycker experternaBrand logo
Ska barn vaccineras mot covid-19? Så tycker experterna

1969 släpptes tv-serien Pippi Långstrump på SVT i 13 delar. I huvudrollerna fanns Inger Nilsson som Pippi, Maria Persson som Annika och Pär Sundberg som Tommy.

Produktionen gjordes i samarbete med Tyskland, och flera av skådespelarna var i själva verket tyskar som dubbades inför sändningen i Sverige.

Tommy, Annika och Pippi
Inger, Maria och Pär på inspelningen av Pippi Långstrump.

Tv-serien klipptes sedan om till långfilmen Här kommer Pippi Långstrump 1973. 1970 hade det också släppts en annan film, Pippi Långstrump på de sju haven.

Annons
Pippi, Tommy och Annika ridande på Lilla gubben
Pippi, Annika och Tommy på Lilla gubben.

Medan Inger Nilsson har blivit en välkänd skådespelare med gedigen karriär i vuxen ålder, både i Sverige och i Tyskland, så har Maria Persson och Pär Sundberg valt andra vägar i livet, och försvunnit från rampljuset.

Pippi, Tommy och Annika i tysk tv 2005
Skådespelarna bakom Pippi, Tommy och Annika återförenades i tysk tv 2005.

Trion återförenades i en tysk pratshow 2005 inför jublande publik. Maria, idag 61 år, berättade då att hon hade flyttat till Mallorca och staden Palma, där hon hade fått sonen Oscar.

Annons

Så gick det för Tommy och Annika

Efter rollen som Annika i Pippi Långstrump så försökte Maria Persson nämligen fortsätta jobba som skådespelare, och hon studerade på Calle Flygares teaterskola. Hon hade dock svårt att tvätta av sig stämpeln som Annika, och valde därför att lämna skådespelardrömmarna bakom sig. I stället blev hon sjuksköterska. Efter att ha träffat en spansk man flyttade hon till Mallorca, där hon jobbat på både barer och inom äldreomsorgen, så väl som på sjukhus. Sonen Oscar föddes 1994, och är i dag 27 år gammal.

Annons
Maria lever på Mallorca.

Pär Sundberg, i dag 63 år, gjorde bara rollen som Tommy i Pippi Långstrump innan han gick vidare och satsade på en karriär som affärsman i stället. Efter studier i Lund blev han 2009 Skandinavienchef för ett PR-företag.

Pär Sundberg, här 50 år.
Annons