4 mysiga idéer för en hemmadejt under corona – perfekt för föräldrar

Dejt med vin hemma under corona

Coronapandemi och krävande småbarn må vara ett faktum – men romantiken tänker vi inte ge upp på! Nu gäller det bara att vara lite mer kreativ.
Här är fyra riktigt härliga dejter ni kan göra hemma (inklusive en passande tv-serie eller film för varje tema!)

Låt oss erkänna direkt: att få barn gör att romantiken ibland får stå tillbaka. En coronapandemi på det, där man helst ska hålla sig långt från romantiska restauranger och trånga biografer, gör inte direkt saken lättare.

Men tänker vi ge upp på romantiken? Nej! Det kommer absolut krävas lite mer kreativitet och planering för att få till romantisk tid för er själva. Men vi lovar – det går!

Dejta under corona – 4 roliga idéer

Här är fyra både romantiska – och helt coronavänliga – dejter ni kan testa. För att ge er lite inspiration och hjälp på traven kommer med varje tips också en film eller tv-serie som kan ackompanjera er kväll.

1. Lär er något nytt

Marriage Story på Netflix

Marriage Story finns på Netflix.

Ryska cocktails, hemmagjord pasta eller landskapsmåleri. Bestäm en lagom ambitiös aktivitet som ni båda vill lära er – och kör! Det är nu ni har tillfälle att faktiskt vara påhittiga och testa något nytt.

Pastadeg som klibbade fast i köksbänken eller en ENASTÅENDE drink, oavsett resultat kan kvällen avrundas fint med dramat Marriage Story på Netflix.

2. Favorit-take-away och filmmys

Pulp Fiction

Pulp Fiction finns på SF Anytime.

Middag och bio är ett klassiskt dejtkoncept – och ännu inte dött trots sovande småbarn och pandemi. Ni behöver bara flytta hem kalaset till er själva istället.

Beställ er absoluta favoritmat, tänd ljus och klä upp er. Fixa fint vid tv-soffan med favoritsnacks och mysig belysning. Här avslutar ni kvällen med en riktigt bra hyrfilm, varför inte Pulp Fiction eller någon av de andra kulttitlarna på SF Anytime? Ha så trevligt!

3. Vin och ost

The Undoing Hugh Grant

The Undoing finns på HBO.

Utforska ostdisken lite extra. Lyxa till det med några olika sorter, vindruvor och goda kex. Om man dricker vin – ackompanjera med ett god flaska som en kompis eller personalen på Systembolaget tipsat om.

Till det, den omåttligt spännande och välgjorda serien The Undoing på HBO.

4. Spelkväll

The Queen's Gambit på Netflix

Avsluta spelkvällen med ett avsnitt av The Queen's Gambit på Netflix.

Brukade ni ha ett pokergäng med vännerna, eller tradition att köra frågesport med grannarna? Det går faktiskt alldeles utmärkt att spela sällskapsspel bara två personer.

Succéserien The Queen's Gambit på Netflix kan avsluta kvällen när du spöat partnern i favoritbrädspelet.

Foto: TT

9 saker de lyckligaste paren gör på helgerna

4 enkla sätt att testa hur bra er relation egentligen är