En del av

Det avslöjar er sovställning om er relation

23 feb, 2021 
AvNanna von Knorring
Er sovställning avslöjar ert förhållande. Hur ligger ni?
Föredrar ni skeden eller är någon av er platstjuven? Hur ni sover ihop om nätterna kan avslöja mycket om ert förhållande, menar experter på kroppsspråk.
Annons
6 tips för att hålla liv i relationen under coronaBrand logo
6 tips för att hålla liv i relationen under corona

Talesättet ”handling väger tyngre än ord” stämmer enligt experter som tittat på hur vi agerar när vi sover med vår partner. När vi sover är det vårt undermedvetna som styr och därför kan den sovställning vi väljer skvallra om hur vi verkligen känner i ett förhållande. Experter på kroppsspråk har i många år forskat och skrivit om ämnet – här följer nio sovställningar de synat.

1. Trasslet

Om ni kramas och sover intrasslade i varandra tyder det på att förhållandet är nytt och att ni inte kan få nog av varandra. Oftast har förhållandet varat i mindre än ett år om ett par väljer att sova i denna ställning.

2. Rumpa mot rumpa

Par som väljer att sova åt motsatt håll, men fortfarande rör vid varandra med rumpan eller ryggen, känner sig säkra i sin relation. Sovställningen skvallrar om att ni behöver eget utrymme, men att ni fortfarande är intima som par.

Annons

3. Samma täcke

Om ni använder samma täcke tyder det på att ni är trygga och bekväma i ert förhållande, oavsett om ni rör varandra eller inte när ni sover.

4. Skeden

Par som väljer att skeda när de sover har ett intimt förhållande. Den ”lilla skeden” står för intimitet och trygghet, medan den ”stora skeden” är beskyddaren i förhållandet. Ställningen kan dock även innebära att den ”stora skeden” är dominerande och svartsjuk i förhållandet.

5. På bröstet

Om en av er sover på rygg och den andra placerar sitt huvud på bröstet rör det sig om en intim sovställning. Det krävs tillit för att sova i ställningen och i likhet med skeden skvallrar den om att den ena är beskyddande och att den andra litar på sin partner.

6. De självständiga

Par som sover på varsin sida av sängen är självständiga och bekväma i förhållandet. Om ni vanligtvis ligger tätt intill varandra och din partner plötsligt väljer att sova på andra sidan av sängen kan det vara ett tecken på att hen är stressad eller gömmer något för dig. Dock är det vanligt att börja sova på varsin sida när ett förhållande inte längre är i nyförälskelsefasen.

Annons

7. Tåflörtarna

Tåflörten innebär att ni bara vidrör varandra med era ben eller fötter när ni sover. Det kan tyda på att förhållandet brister i sexuell eller emotionell närhet.

8. Platstjuven

Om en av er tar upp en större del av sängen kan det tyda på en maktobalans i förhållandet. Under sömncykelns djupa sömn är det dock vanligt och därför behöver det inte alltid innebära något negativt.

9. Skeden – på avstånd

Om ni skedar men har ett avstånd mellan er skvallrar det om att ni har tillit till varandra. Par som börjar med att skeda kan utveckla denna sovställning längre fram i ett förhållande, eftersom den är mindre sexuell och kan vara bekvämare att sova i.

Stämmer det in på dig och din partner? Ta det med en nypa salt om du inte känner igen dig. Trots att det är experter på kroppsspråk som tolkat ställningarna behöver det inte innebära att deras tolkningar är applicerbara på alla.

Källor: Huffington Post, Steth News, Cosmopolitan
Foto: Shutterstock

Annons