En del av

Det betyder prinsessan Sofias tatueringar – hyllningen till familjen

01 apr, 2022 
Elin Jonsson
AvElin Jonsson
prinsessan-sofia-tatueringar-
Härom året lyckades Svensk Damtidning reda ut vad prinsessan Sofias tatueringar betyder.
Och det är en hyllning till sin närmaste familj!
Annons
Här är kungligheterna som har tatueringarBrand logo
Här är kungligheterna som har tatueringar

Till en början ansåg många att prinsessan Sofias liv innan prins Carl Philip var aningen kontroversiellt. Det var bikini-klädda bilder i diverse magasin, det var medverkan i skandalsåpornas skandalsåpa: Paradise hotel – och inte nog med det! Det var tatueringar också.

Det betyder prinsessan Sofias tatueringar

Vad man vet har prinsessan Sofia i dagsläget tre tatueringar, vilka hon valde att pryda sin kropp med innan det att hon blev en del av Sveriges kungafamilj. I nacken har hon en sol och vid revbenen har hon en svårtydd rackare som till synes kan vara både en fjäril eller en blomma med blad.

prinsessorna madelene och sofias bara ryggar
Här ser vi solen!
Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia lämnar Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm 2019.

Vid ankeln har hon en liten tatuering i form av flera bokstäver som länkas samman i ett kluster. Och det var härom året som Svensk Damtidning lyckades bena ut vad bokstäverna (som länge varit ett mysterium för de intresserade) står för.

Annons

”Tatueringen är helt enkelt en hyllning till Sofias familj”, förklarade Svensk Damtidning och fortsatte:

”E står för pappa Erik, M för mamma Marie, L för systern Lina och S för systern Sara.”

prinsessan sofias tatuering på ankeln 2016.
De intatuerade bokstäverna är en homage till familjen – där varje bokstav representerar familjemedlemmarnas förnamn.

För ett par år sedan berättade författaren och historikern Christopher O’Reagan i Sveriges Radio att kritiken kring tatueringar, på både vanligt folk och kungligheter, är en kulturfråga.

– I den konservativa överklassen ser man fortfarande på tatueringar som något som hör sjömän och kåkfarare till, sa Christopher O’Reagan samtidigt som han gjorde klart att det inte är olagligt för kungligheter att dyka upp i lite bläck, enligt Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofias liv innan prins Carl Philip

Som 18-åring valde Sofia (då Hellqvist) att lämna familjehemmet i Älvdalen, Dalarna, för att ta sitt pick och pack till huvudstaden. I Stockholm försörjde hon sig bland annat som modell och två år senare utsågs hon till ”Miss Slitz” i den numera nedlagda tidningen. Efter tre år i Stockholm blev hon en av de första deltagarna i den numera nästan kultförklarade dokusåpan Paradise hotel, 2005. Prinsessan Sofia har flertalet gånger fått frågor, mött kritik och hört en hel del negativa kommentarer gällande hennes ungdomsår. Varje gång möter hon det med grace.

Annons

– Det har skrivits om det i många år. Vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar ingenting, det har byggt mig som person, sa hon i programmet Året med kungafamiljen 2015.

Prinsessan Sofias liv idag

Det var i början av 2010 som det började ryktas att prins Carl Philip hade en ny kärlek, och visst var det så. Paret som träffats via gemensamma vänner på en lunch gick och gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm sommaren 2015.

Den 26 mars 2021 blev prins Carl Philip och prinsessan Sofia trebarnsföräldrar, och prins Alexander, 5, och prins Gabriel, 4, fick sig en liten lillebror med namnet prins Julian, 1.

Foto: TT

Annons